Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τραγωδία: Νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία: Νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου

Τέσσερις επιβαίνοντες είναι νεκροί και μία γυναίκα είναι βαριά τραυματισμένη και μεταφέρεται στο νοσοκομείο από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι σε δύσβατη περιοχή στην Ελασσόνα. Λίγη ώρα αφού εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του κοντά στην εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ τραυματισμένη είναι […]

ελασονα

Τέσσερις επιβαίνοντες είναι νεκροί και μία γυναίκα είναι βαριά τραυματισμένη και μεταφέρεται στο νοσοκομείο από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι σε δύσβατη περιοχή στην Ελασσόνα.

Λίγη ώρα αφού εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του κοντά στην εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ τραυματισμένη είναι μια γυναίκα αρχιλοχίας.

Νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής. Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα. Μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

tzanidakhs

Κατά τις πρώτες πληροφορίες που δίδονται από το ΕΚΑΒ, η κοπέλα έχει κάταγμα λεκάνης και μεταφέρεται αυτή την ώρα με Super Puma στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να ελεγχθεί ότι δεν έχει εσωτερική αιμορραγία.

Μεταξύ των τεσσάρων επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους από την συντριβή του μοιραίου Χιούι είναι ο υποστράτηγος Γιάννης Τζανιδάκης, που πριν λίγες ημέρες είχε αναλάβει τα νέα καθήκοντά του ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς.

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα kozanilife.gr το ελικόπτερο τύπου Χιούι έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ, χωρίς να διευκρινίζεται αν η συντριβή του UH-1H επήλθε ως αποτέλεσμα της επαφής με καλώδια ή αν το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια ενώ έπεφτε.

Η ιστοσελίδα kozanilife.gr αναφέρει ότι οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το ελικόπτερο νωρίς το πρωί και μετά από λίγο η περιοχή δεν είχε ρεύμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις