Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αρχίζει η λειτουργία του «πολιτικού περιπτέρου» στα Εξάρχεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζει η λειτουργία του «πολιτικού περιπτέρου» στα Εξάρχεια

Στο κοντέινερ που είχε τοποθετηθεί 8 Απριλίου και ως τώρα παρέμενε κλειστό αρχίζει από σήμερα Τρίτη να λειτουργεί το επονομαζόμενο «πολιτικό περίπτερο» στα Εξάρχεια. Το τοποθετήθηκε από τα μέλη της «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων», η οποία σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι είναι «ένα «πολιτικό περίπτερο», απευθυνόμενο σε «όλα τα εκδοτικά εγχειρήματα και τους […]

exarcheia

Στο κοντέινερ που είχε τοποθετηθεί 8 Απριλίου και ως τώρα παρέμενε κλειστό αρχίζει από σήμερα Τρίτη να λειτουργεί το επονομαζόμενο «πολιτικό περίπτερο» στα Εξάρχεια. Το τοποθετήθηκε από τα μέλη της «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων», η οποία σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι είναι «ένα «πολιτικό περίπτερο», απευθυνόμενο σε «όλα τα εκδοτικά εγχειρήματα και τους ανθρώπους που αγαπούν την πλατεία και αγωνίζονται για την δουν επιτέλους βιώσιμη για τους κατοίκους της. Ένα “πολιτικό περίπτερο” που χωράει όσους και όσες ακόμη και εάν διαφωνούν με επιμέρους σχεδιασμούς ή πρακτικές του αγώνα στέκονται δίπλα έστω και σιωπηρά σε όσους συνεχίζουν να μάχονται για τη γειτονιά των Εξαρχείων. Το “πολιτικό περίπτερο” επιθυμούμε να συμβάλει στην πολιτιστική και πολιτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου ως όχημα για τη ριζοσπαστικοποίηση και τη συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας. Επιδιώκουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς της νεολαίας και της αγωνιζόμενης γειτονιάς μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, συζητήσεων, δράσεων και παρεμβάσεων που θα πραγματοποιούνται την ώρα λειτουργίας του. Βασική επιδίωξη του «πολιτικού περιπτέρου» αποτελεί η παρουσία συντρόφων/-ισσών στην πλατεία, η εδαφικοποίηση δηλαδή της παρουσίας ενός αγωνιστικού πληθυσμού στον δημόσιο χώρο και οι δυναμικές που θα γεννήσει αυτή η νέα σύνθεση της ανθρωπογεωγραφίας».

Χθες, Δευτέρα του Πάσχα, σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε ανακοίνωση από την «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων», με την οποία έκανε γνωστό ότι στις 18/4 «στις 17:00, ανοίγει για πρώτη φορά το πολιτικό περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων και συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της παιδικής χαράς. Ενάντια στις μαφίες, την κρατική καταστολή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ταξικής αυτοοργάνωσης».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις