Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μελανσόν: “Δεν είμαι Τσίπρας εγώ να μιλάω με όσους με προσβάλουν” (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελανσόν: “Δεν είμαι Τσίπρας εγώ να μιλάω με όσους με προσβάλουν” (vid)

Με τις απόψεις του να αγγίζουν όλο και περισσότερο τον ευρωσκεπτικισμό, ο υποψήφιος της Αριστεράς στη Γαλλία Ζαν Λυκ Μελανσόν , βλέπει τις δημοσκοπήσεις να τον θέλουν πιο ψηλά. Μιλώντας σε συζήτηση με ψηφοφόρους που διοργάνωσε η Parisien, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν απαξίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας πως “ο κ. Σόιμπλε” ξέρει πολύ καλά ότι […]

ImageHandler

Με τις απόψεις του να αγγίζουν όλο και περισσότερο τον ευρωσκεπτικισμό, ο υποψήφιος της Αριστεράς στη Γαλλία Ζαν Λυκ Μελανσόν , βλέπει τις δημοσκοπήσεις να τον θέλουν πιο ψηλά.

Μιλώντας σε συζήτηση με ψηφοφόρους που διοργάνωσε η Parisien, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν απαξίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας πως “ο κ. Σόιμπλε” ξέρει πολύ καλά ότι εκείνος δεν είναι ο… Τσίπρας για να μιλάει 17 ώρες με ανθρώπους που τον προσβάλουν!

«Προσοχή, εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν» είπε ο Γάλλος πολιτικός, σχολιάζοντας την κρίσιμη διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2015, που έφερε το τρίτο μνημόνιο στην Ελλάδα.

Όλα αυτά, για να απαντήσει στην κριτική που δέχεται σχετικά με τη δέσμευση του πως θα επαναδιαπραγματευτεί τις καταστατικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους περισσότερους να λένε ότι η Γερμανία θα του έβαζε τρικλοποδιά.

«Οι Γερμανοί δεν έχουν δει ποτέ απέναντί τους μια Γαλλία η οποία να τους λέει όχι. Μαζί μου, η γερμανική κυβέρνηση θα έχει την έκπληξη της ζωής της, θα δουν έναν Γάλλο να λέει “όχι”», ήταν η απάντηση του Μελανσόν.

«Ο κ. Σόιμπλε ξέρει πολύ καλά ότι εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα με κλείσουν 17 ώρες σε ένα γραφείο με κάποιον που προσβάλλει! Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία, οπότε θα συζητήσουμε», είπε.

«Προφανώς χρειαζόμαστε την Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση εδώ κι έναν αιώνα, είναι στο πρόγραμμα της Αριστεράς. Αλλά διοικούμαστε από φωτισμένους ιδεολόγους του απόλυτου φιλελευθερισμού. Όλοι γνώριζαν ότι, η Ευρώπη ήταν έτοιμη να καταρρεύσει».

Ο Μελανσόν σκοπεύει να προσθέσει στις τέσσερις προτάσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για αλλαγή της Ευρώπης και την δημιουργία κριτηρίων σύγκλισης για την κοινωνική και φορολογική εναρμόνιση.

Σίγουρος πως η Γερμανία θα τα βρει σκούρα και δεν θα του πει «όχι» για τη δημιουργία κριτηρίων δημοσιονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, ο Μελανσόν τονίζει πως η Γαλλία είναι αναγκαία για την Ευρώπη κι αυτό μπορεί να το «εκμεταλλευτεί».

Οι δημοσκοπήσεις ως τώρα, τον θέλουν τέταρτο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις