“Χαστούκι” από την Παγκόσμια Τράπεζα: Δύσκολο να δώσουμε δάνειο στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Χαστούκι” από την Παγκόσμια Τράπεζα: Δύσκολο να δώσουμε δάνειο στην Ελλάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αν και έχει την καλή διάθεση να συνεργαστεί με την Αθήνα και να δώσει τη χείρα βοηθείας, η Παγκόσμια Τράπεζα κόβει τα χαμόγελα στην Ελλάδα σχετικά με τα δάνειο. Ο διοικητής της Τζιμ Γιονγκ Κιμ, σε πρόσφατη ομιλία του στο Λονδίνο δήλωσε πως η έγκριση δανείου για την ώρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η Ελλάδα, […]

16.04.2017 | 17:46

Αν και έχει την καλή διάθεση να συνεργαστεί με την Αθήνα και να δώσει τη χείρα βοηθείας, η Παγκόσμια Τράπεζα κόβει τα χαμόγελα στην Ελλάδα σχετικά με τα δάνειο.

Ο διοικητής της Τζιμ Γιονγκ Κιμ, σε πρόσφατη ομιλία του στο Λονδίνο δήλωσε πως η έγκριση δανείου για την ώρα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η Ελλάδα, έχει ήδη ζητήσει τρία δις στα πλαίσια της προσπάθειας να μειωθεί η ανεργία, ενώ έχει αποτανθεί για συμβουλές στην Παγκόσμια Τράπεζα από το 2012.

Σύμφωνα με τον κ. Κιμ, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και οι συζητήσεις γύρω από αυτό θα ήταν «πολύ ζωηρές»

«Ένα δάνειο από την Τράπεζα προς την Ελλάδα θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό βήμα για εμάς», συμπλήρωσε και εξήγησε πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να εγκριθεί από μέλη όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, αλλά και η Ζιμπάμπουε.

Ο διοικητής της Τράπεζας επανέλαβε πως υπάρχει θέληση για συνεργασία με την Ελλάδα, όμως τόνισε πως ακόμη κι αν εγκριθεί το δάνειο, δεν πρόκειται να ξεπεράσει το ένα δις.

«Σχετικά με το να δώσουμε δάνειο, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί προς το παρόν. Αν πρόκειται να το κάνουμε, θα είναι μια απόφαση όλου του συμβουλίου. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό βήμα για εμάς και υποπτεύομαι πως θα ήταν μια πολύ ζωηρή συζήτηση στο συμβούλιο», κατέληξε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

 

 

 

Exit mobile version