Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Ερντογάν πήρε αυτό που ήθελε! Πανηγύρια στους δρόμους και αντιδράσεις (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ερντογάν πήρε αυτό που ήθελε! Πανηγύρια στους δρόμους και αντιδράσεις (pics)

Σουλτάνος και με τη βούλα ο Ερντογάν, καθώς με καταμετρημένο το 98,12%, το 51,54% είναι «ναι» και το 48,46% «όχι» . Το «Όχι» έχει προβάδισμα στις κουρδικές περιοχές και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το υπόλοιπο της χώρας σε συντριπτική πλειοψηφία υποστηρίζει το «Ναι». Ak Parti Genel Merkezi'nde coşku hakim https://t.co/dzsR5hJbUJ pic.twitter.com/2HZ1smk0ds — Habertürk (@Haberturk) April 16, 2017 […]

ImageHandlerA4PD7LZ8

Σουλτάνος και με τη βούλα ο Ερντογάν, καθώς με καταμετρημένο το 98,12%, το 51,54% είναι «ναι» και το 48,46% «όχι» .

Το «Όχι» έχει προβάδισμα στις κουρδικές περιοχές και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το υπόλοιπο της χώρας σε συντριπτική πλειοψηφία υποστηρίζει το «Ναι».

1492364353360158 1492364353340796

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το «όχι» προηγείται στην Κωνσταντινούπολη. Με την Κωνσταντινούπολη να εξελίσσεται σε «θρίλερ» με το «ΟΧΙ» να έχει περάσει μπροστά με 50,33% έναντι 49,67%.

Supporters of Turkish President Tayyip Erdogan wave national flags in Istanbul, Turkey, April 16, 2017. REUTERS/Murad Sezer poli-panigirismoi-700x400 People of the Turkish community living in Germany react after first news bulletins on the outcome of Turkey's referendum on the constitution in Berlin, Germany, April 16, 2017. REUTERS/Hannibal Hanschke

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το στρατόπεδο του “ναι” δεν κέρδισε όσες ψήφους ανέμενε στο σημερινό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση. Εντούτοις, όπως ο ίδιος σημείωσε, το «ναι» προηγείται έναντι του «όχι».

ImageHandlerA4PD7LZ8

Την ίδια στιγμή στην Άγκυρα το «όχι» προηγείται με το ποσοστό του να ανέρχεται λίγο πάνω από το 50%, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK.

Καθώς η ώρα περνούσε και άνοιγαν οι κάλπες στις μεγάλες δυτικές πόλεις και τα παράλια, όπου τα «ΌΧΙ» είναι περισσότερα, μειώνονταν τα ποσοστά του «ΝΑΙ», αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι ικανά να ανατρέψουν το αποτέλεσμα υπέρ του «ΟΧΙ».

pan8

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ξεκάθαρο, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

pan7 pan6

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, διαβεβαίωσε ότι «η ετυμηγορία του λαού θα γίνει σεβαστή» όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση καταγγέλλει, την αυταρχική παρέκκλιση του Ερντογάν, στον οποίο καταλογίζει πως προσπαθεί να φιμώσει κάθε επικριτική φωνή, ειδικά μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

pan5

«Το σημερινό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση θα κρίνει «τη μοίρα της Τουρκίας» δήλωσε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Σήμερα τίθεται σε ψηφοφορία η μοίρα της Τουρκίας» τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθησή πως «όλοι οι συμπολίτες μας θα πάνε στις κάλπες και θα ψηφίσουν υπεύθυνα», πρόσθεσε.

pan4

Εντωμεταξύ σάλος έχει ξεσπάσει με την αμφισβήτηση της νομιμότητας του δημοψηφίσματος από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP.

Όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του, θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων.

pan3

«Τα ασφράγιστα ψηφοδέλτια θα προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» τονίζουν στελέχη του κόμματος.

pan1
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις