Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Βιταμίνη D για την πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού
ΥΓΕΙΑ

Βιταμίνη D για την πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τη συμβολή της βιταμίνης D, γνωστής και ως «βιταμίνης του ήλιου», στην υγεία των μυών και των οστών. Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον ρόλο της στην πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού. Τα αποτελέσματα της μελέτης έρχονται να συμφωνήσουν με τις παρατηρήσεις ότι τα κρυολογήματα και η γρίπη είναι πιο συχνά τον χειμώνα […]

348_ygeia_1

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τη συμβολή της βιταμίνης D, γνωστής και ως «βιταμίνης του ήλιου», στην υγεία των μυών και των οστών. Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον ρόλο της στην πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού. Τα αποτελέσματα της μελέτης έρχονται να συμφωνήσουν με τις παρατηρήσεις ότι τα κρυολογήματα και η γρίπη είναι πιο συχνά τον χειμώνα και την άνοιξη, που τα επίπεδα της βιταμίνης D είναι στα χαμηλότερά τους επίπεδα.

Τουλάχιστον το 70% των Βρετανών παθαίνουν τουλάχιστον μία οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού κάθε χρόνο. Οι οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού οδηγούν σε 300.000 εισαγωγές στο νοσοκομείο και σε 35.000 θανάτους κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η νέα έρευνα ανέλυσε δεδομένα από 11.000 ασθενείς, ηλικίας έως 95 ετών από 14 χώρες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D μπορεί να προλάβει τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, ιδίως σε εκείνους που έχουν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Μόνο στη Βρετανία, η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης D θα μπορούσε να αποτρέψει περισσότερα από τρία εκατομμύρια περιστατικά κρυολογήματος και γρίπης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις