Ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια μετανοημένων κρατούμενων μαφιόζων (pics-vid)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια μετανοημένων κρατούμενων μαφιόζων (pics-vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Προχωρώντας σε μία κίνηση τεράστιου συμβολισμού, ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε την Ακολουθία του Νιπτήρος μέσα στη φυλακή του Παλιάνο, που φιλοξενεί μαφιόζους και ιδιαίτερα σκληρούς κακοποιούς. Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια 12 μετανοημένων φυλακισμένων, τριών γυναικών και εννέα ανδρών, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας μουσουλμάνος που πρόκειται σύντομα να ασπαστεί τον χριστιανισμό. Αρκετοί από […]

14.04.2017 | 12:33

Προχωρώντας σε μία κίνηση τεράστιου συμβολισμού, ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε την Ακολουθία του Νιπτήρος μέσα στη φυλακή του Παλιάνο, που φιλοξενεί μαφιόζους και ιδιαίτερα σκληρούς κακοποιούς.

Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια 12 μετανοημένων φυλακισμένων, τριών γυναικών και εννέα ανδρών, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας μουσουλμάνος που πρόκειται σύντομα να ασπαστεί τον χριστιανισμό.

Αρκετοί από τους έγκλειστους συνεργάστηκαν με τις ιταλικές δικαστικές αρχές και είδαν τις ποινές τους να μειώνονται ενώ και ο ίδιος ο Πάπας έχει ζητήσει πολλές φορές από τους κρατούμενους να αλλάξουν τρόπο ζωής και σκέψης.

Οι κρατούμενοι προσέφεραν στον Φραγκίσκο προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι: βιολογικά λαχανικά, γλυκά και σταυρούς από ξύλο ελιάς

Ο Φραγκίσκος, από το 2013 που εξελέγη στο αξίωμα του, αποφάσισε να “αποκεντρώσει” την Ακολουθία του Νιπτήρος και μέσα στο ίδιο έτος τέλεσε τη λειτουργία σε μια φυλακή ανηλίκων.

Το 2014 προχώρησε στην ίδια κίνηση σε ένα ίδρυμα για ασθενείς και αναπήρους, το 2015 και πάλι σε μια φυλακή και πέρσι σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Exit mobile version