Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ: Συνελήφθη η γιατρός που ακρωτηρίαζε τα γεννητικά όργανα μικρών κοριτσιών
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνελήφθη η γιατρός που ακρωτηρίαζε τα γεννητικά όργανα μικρών κοριτσιών

H είδηση έχει σοκάρει ολόκληρη την Αμερική, που παρά τη βία που σημειώνεται καθημερινά σε κάθε γωνιά της, είναι πρώτη φορά που καταγράφεται κάτι τέτοιο. Μια γιατρός στο Ντιτρόιτ, της Πολιτείας Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, συνελήφθη χθες Πέμπτη με την κατηγορία ότι ακρωτηρίασε τα γεννητικά όργανα πολλών κοριτσιών, ηλικίας 6 έως 8 ετών. Σύμφωνα με τις […]

ImageHandler0PELR0ZM

H είδηση έχει σοκάρει ολόκληρη την Αμερική, που παρά τη βία που σημειώνεται καθημερινά σε κάθε γωνιά της, είναι πρώτη φορά που καταγράφεται κάτι τέτοιο.

Μια γιατρός στο Ντιτρόιτ, της Πολιτείας Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, συνελήφθη χθες Πέμπτη με την κατηγορία ότι ακρωτηρίασε τα γεννητικά όργανα πολλών κοριτσιών, ηλικίας 6 έως 8 ετών.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, δύο αδερφές που πήγε η μητέρα στην γιατρό, ακρωτηριάστηκαν ενώ έλαβαν «εντολή» να μην μιλήσουν σε κανέναν γι’ αυτό.

Η 44χρονη Τζουμάνα Ναγκαρουάλα προχωρούσε σε αυτή την φρικτή τακτική για ένα έτος, σε μια κλινική στη Λιβόνια, προάστιο του Ντιτρόιτ.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του ανατολικού Μίτσιγκαν υποστηρίζει πως κι άλλα κορίτσια από την Ναγκαρουάλα, κυρίως μεταξύ του 2005 και του 2007, υπέστησαν αυτό το βασανιστήριο.

«Η Ναγκαρουάλ κατηγορείται ότι διέπραξε αυτές τις φριχτές ενέργειες ωμότητας εναντίον των πιο ευάλωτων θυμάτων», τονίζει ο εισαγγελέας.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αποφασισμένο να βάλει τέλος στους ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων», μια πρακτική «που δεν έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ίδια κατά την ανάκριση της από το FBI αρνήθηκε κάθε κατηγορία, όμως τέθηκε υπό κράτηση, ενώ τη Δευτέρα θα αποφασίσει το δικαστήριο αν θα αφεθεί ελεύθερη υπό όρους.

Η διευθύντρια για τις ΗΠΑ της οργάνωσης Equality Now που προασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, Σέλμπι Κουάστ, υποστήριξε πως η Ναγκαρουάλα είναι «αναμφίβολα η πρώτη γιατρός» που κατηγορείται στις ΗΠΑ για ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων.

Η έρευνα εις βάρος της γιατρού ξεκίνησε ύστερα από ανώνυμες πληροφορίες που έφτασαν στις Αρχές.

Αν κριθεί ένοχη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια, καθώς ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων είναι παράνομος στις ΗΠΑ από το 1996.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις