Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στις 18.30 θα φτάσει το Άγιο Φως στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 18.30 θα φτάσει το Άγιο Φως στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Αύριο το πρωί αναχωρεί για τα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, με σκοπό να παραλάβει το Άγιο Φως και να το μεταφέρει στην Ελλάδα το Μεγάλο Σάββατο. Η αποστολή θα προσγειωθεί  στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Στις […]

Christian pilgrims hold candles at the Church of the Holy Sepulchre, traditionally believed to be the burial site of Jesus Christ, during the ceremony of the Holy Fire in Jerusalem's Old City, Saturday, April 14, 2012. During the annual ceremony, top clerics enter the Edicule, the small chamber marking the site of Jesus' tomb. They emerge after  to reveal candles lit with "holy fire" ? said to be miraculously lit as a message to the faithful from heaven. The details of the flame's source are a closely guarded secret. (AP Photo/Bernat Armangue)

Αύριο το πρωί αναχωρεί για τα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, με σκοπό να παραλάβει το Άγιο Φως και να το μεταφέρει στην Ελλάδα το Μεγάλο Σάββατο.

Η αποστολή θα προσγειωθεί  στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων.

Στις 10.15 θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλο Γ΄. Στη συνέχεια θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής.

Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα θα φτάσει στις 18.30 στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21.50.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις