Φιλιππίνες: Χιλιάδες πιστοί στην πιο βάρβαρη αναπαράσταση των παθών του Ιησού (pics-vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλιππίνες: Χιλιάδες πιστοί στην πιο βάρβαρη αναπαράσταση των παθών του Ιησού (pics-vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Σοκάρουν οι εικόνες από την βάρβαρη αναπαράσταση των παθών του Ιησού στο χωριό Κουτούντ των Φιλιππινών, όπου εθελοντές σταυρώνονται κυριολεκτικά. Πιστοί και τουρίστες που απλώς ήθελαν να παρακολουθήσουν αυτό το έθιμο, κατέκλυσαν το χωριό, με πολλούς μάλιστα να βγάζουν σέλφι με φόντο το μακάβριο θέαμα. Η Καθολική Εκκλησία έχει καταδικάσει επίσημα αυτού του είδους […]

14.04.2017 | 19:06

 

Σοκάρουν οι εικόνες από την βάρβαρη αναπαράσταση των παθών του Ιησού στο χωριό Κουτούντ των Φιλιππινών, όπου εθελοντές σταυρώνονται κυριολεκτικά.

Πιστοί και τουρίστες που απλώς ήθελαν να παρακολουθήσουν αυτό το έθιμο, κατέκλυσαν το χωριό, με πολλούς μάλιστα να βγάζουν σέλφι με φόντο το μακάβριο θέαμα.

Η Καθολική Εκκλησία έχει καταδικάσει επίσημα αυτού του είδους τις αναπαραστάσεις, όμως εξακολουθεί να συμβαίνει, τραβώντας κάθε χρόνο τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Ruben Enaje, ο οποίος έχει σταυρωθεί συνολικά 31 φορές δήλωσε φέτος ότι την ώρα του μαρτυρίου του προσευχήθηκε για όλα τα θύματα που σκοτώθηκαν από «εγκληματίες και ναρκομανείς» στη χώρα του.

Το παράδοξο είναι πως μετά την δήλωση αυτή, ευχήθηκε καλή υγεία στον πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, στα πλαίσια της καταπολέμησης των ναρκωτικών όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται.

Κάτι που δείχνει πως η πίστη δεν ταιριάζει πάντα με τη λογική και την ανθρωπιά…

Exit mobile version