Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Χάστε κιλά, κόβοντας το ψωμί
ΥΓΕΙΑ

Χάστε κιλά, κόβοντας το ψωμί

  Το λευκό ψωμί που είθισται να περιλαμβάνεται στη διατροφή μας, αποτελεί «βόμβα» υδατανθράκων για το σώμα μας και αν το κόψετε τότε θα βελτιώσετε τη σιλουέτα, αλλά και την υγεία σας. Σύμφωνα με διατροφολόγους, αν κόψετε το λευκό ψωμί και κατά συνέπεια τους υδατάνθρακες που περιέχει, τότε σχεδόν αμέσως θα χάσετε κιλά. Αυτό συμβαίνει […]

346_ygeia_7

 

Το λευκό ψωμί που είθισται να περιλαμβάνεται στη διατροφή μας, αποτελεί «βόμβα» υδατανθράκων για το σώμα μας και αν το κόψετε τότε θα βελτιώσετε τη σιλουέτα, αλλά και την υγεία σας. Σύμφωνα με διατροφολόγους, αν κόψετε το λευκό ψωμί και κατά συνέπεια τους υδατάνθρακες που περιέχει, τότε σχεδόν αμέσως θα χάσετε κιλά. Αυτό συμβαίνει γιατί θα χαθεί μεγάλη ποσότητα νερού που συσσωρεύεται στο σώμα.

Πώς γίνεται αυτό; Το σώμα αποθηκεύει τους υδατάνθρακες υπό την μορφή γλυκογόνου, ένα γαλακτικό οξύ το οποίο συλλέγει νερό. Κάθε γραμμάριο υδατάνθρακα που προστίθεται στο σώμα, έχει ως αποτέλεσμα να δεσμεύεται τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο νερό από το βάρος του κάθε γραμμαρίου υδατάνθρακα! Άρα αν τρώμε λιγότερους υδατάνθρακες από την κατάργηση του ψωμιού, τότε θα μειωθεί του νερό στο σώμα μας και άρα θα μειωθεί και το βάρος μας.

Εξάλλου, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες που περιλαμβάνονται στο λευκό ψωμί, προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Για το λόγο αυτό ο εγκέφαλος αισθάνεται ότι έχουμε χορτάσει όταν τρώμε ψωμί. Τί πρέπει να κάνουμε; Να αντικαταστήσουμε το λευκό ψωμί με δημητριακά ολικής αλέσεως που εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα. Έτσι δεν θα νιώσουμε ότι πεινάμε κόβοντας το ψωμί. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι περισσότερες δίαιτες δεν περιλαμβάνουν τη διατροφή με λευκό ψωμί.

Μάλιστα έχει διαπιστωθεί πως αντικαθιστώντας το λευκό με το μαύρο ή το ολικής άλεσης ψωμί, θα κερδίσετε ίνες που είναι απαραίτητες στον οργανισμό μας για την φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και την πέψη. «Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια», λοιπόν. Και θα χάσετε βάρος και θα βελτιώσετε την πέψη σας, εξαφανίζοντας τα ενοχλητικά φουσκώματα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις