Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φωτεινή Βάκη: “Ψευδοθαύμα κατά τον Κοραή το Άγιο Φως”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτεινή Βάκη: “Ψευδοθαύμα κατά τον Κοραή το Άγιο Φως”

Μετά τον Μάκη Μπαλαούρα αλλά και τον Χρήστο Καραγιαννίδη, τώρα και η Φωτεινή Βάκη τάσσεται εναντίον της μεταφοράς του Αγίου Φωτός. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε καταθέσει για το θέμα ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον κ. Μπαλαούρα, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ημερησία» και μίλησε γι’ αυτό. «Όσοι […]

2598228-735x459

Μετά τον Μάκη Μπαλαούρα αλλά και τον Χρήστο Καραγιαννίδη, τώρα και η Φωτεινή Βάκη τάσσεται εναντίον της μεταφοράς του Αγίου Φωτός.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε καταθέσει για το θέμα ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον κ. Μπαλαούρα, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ημερησία» και μίλησε γι’ αυτό.

«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί “ψευδοθαύμα” που πιστεύουν “ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν”» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία» τονίζει.

Να σημειωθεί πως ο κ. Μπαλαούρας είχε χαρακτηρίσει το Άγιο Φως «παγανιστικό κατάλοιπο» ενώ ο Χρήστος Καραγιαννίδης το είχε αποκαλέσει «αντικείμενο, που δεν μπορεί να μεταφέρεται με τιμές αρχηγού κράτους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις