Πρώτη συνέντευξη Άσαντ μετά την φρικτή επίθεση: “Η Αμερική τα έστησε όλα”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη συνέντευξη Άσαντ μετά την φρικτή επίθεση: “Η Αμερική τα έστησε όλα”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Μετά την επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ,  που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, ο πρόεδρος της Συρίας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις. Ο Μπασάρ Αρ Άσαντ αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει πως η φρικτή επίθεση που προκάλεσε τον μαρτυρικό θάνατο 87 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλών μικρών παιδιών, είναι κατασκεύασμα της Αμερικής. Σε συνέντευξη που […]

13.04.2017 | 16:09

 

Μετά την επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ,  που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, ο πρόεδρος της Συρίας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

Ο Μπασάρ Αρ Άσαντ αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει πως η φρικτή επίθεση που προκάλεσε τον μαρτυρικό θάνατο 87 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλών μικρών παιδιών, είναι κατασκεύασμα της Αμερικής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Συρίας τόνισε πως ποτέ δεν θα «χτυπούσε» τον λαό της χώρας του. Μάλιστα ανέφερε ότι ο στρατός του έχει παραδώσει όλα τα χημικά όπλα που διέθετε, ενώ οι πύραυλοι με χημικά καταστράφηκαν το 2013 εξ ολοκλήρου.

Ο Άσαντ υποστήριξε πως η Αμερική δεν ενδιαφέρεται να βρεθεί λύση καθώς σκοπός της είναι να προστατεύει τους τρομοκράτες και πως έστησε την όλη ιστορία για να μπορέσει μετά να επιτεθεί δήθεν ως «απάντηση».

Όσο για τις δηλώσεις των Αμερικανών επιτελών σχετικά με την καταστροφή που προκάλεσε η αμερικανική επίθεση, ο Σύρος πρόεδρος διέψευσε τα πάντα, λέγοντας πως η δύναμη πυρός του στρατού του δεν επηρεάστηκε καθόλου.

Exit mobile version