Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κόλαση για ηλικιωμένη στην Κρήτη: Βρέθηκε όμηρος ληστών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόλαση για ηλικιωμένη στην Κρήτη: Βρέθηκε όμηρος ληστών

Του Πέτρου Καρσιώτη Γνώριζαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα κρατούσε φυλαγμένα στο σπίτι 2.000 ευρώ, που προόριζε για την επισκευή ενός σπιτιού που νοικιάζει τα καλοκαίρια στους τουρίστες, που φθάνουν στην Κρήτη. Στοχεύοντας στα  χρήματα, εισέβαλαν μέσα στη νύχτα, παραβιάζοντας το παράθυρο, στο σπίτι όπου η γυναίκα βρισκόταν μόνη. Ξύπνησε από τους θορύβους που άκουσε και […]

ImageHandlerKTAWL3H1

Του Πέτρου Καρσιώτη

Γνώριζαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα κρατούσε φυλαγμένα στο σπίτι 2.000 ευρώ, που προόριζε για την επισκευή ενός σπιτιού που νοικιάζει τα καλοκαίρια στους τουρίστες, που φθάνουν στην Κρήτη.

Στοχεύοντας στα  χρήματα, εισέβαλαν μέσα στη νύχτα, παραβιάζοντας το παράθυρο, στο σπίτι όπου η γυναίκα βρισκόταν μόνη.

Ξύπνησε από τους θορύβους που άκουσε και πήγε στο χωλ να δει τι συνέβαινε.

Βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δύο από τους τέσσερις ληστές που είχαν βρεθεί μέσα στο σπίτι, καθώς οι άλλοι δύο έψαχναν ήδη τα δωμάτια να βρουν τα χρήματα για την ανακαίνιση του τουριστικού καταλύματος!

Η ίδια περιέγραψε με λεπτομέρειες τον εφιάλτη που έζησε, όμηρος των τεσσάρων κακοποιών αλλά και τις προσπάθειες που έκανε παρά το σοκ να εντοπίσει στοιχεία τους!

«Με πλησίασαν δύο άτομα με μαχαίρι και κατσαβίδι»

«Κοιμόμουν στο ντιβάνι και ξύπνησα από έναν θόρυβο. Αμέσως με πλησίασαν δύο άτομα, ο ένας με έπιασε από το ένα χέρι και ο άλλος από το άλλο και με ακινητοποίησαν. Ο ένας από αυτούς έβαλε ένα μαχαίρι στο λαιμό μου κι ο άλλος ένα κατσαβίδι».

Οι δύο ληστές που την ακινητοποίησαν,  της έλεγαν σε σπαστά ελληνικά «να μη φωνάζει, γιατί θα τη σκοτώσουν», ενώ οι άλλοι δύο «αλώνιζαν» στο σπίτι, ψάχνοντας για χρήματα και κοσμήματα.

Παρά τον τρόμο της αποτύπωνε στο μυαλό της στοιχεία για τους δράστες

Η ίδια προσπάθησε να δει εάν οι δράστες είχαν… καλύψει τα χέρια τους ή όχι, προκειμένου να πει στους αστυνομικούς να αναζητήσουν τα αποτυπώματα τους.

«Ο ένας που κατάφερα να δω, διαπίστωσα ότι είχε καλύψει τα χέρια του, όχι όμως με γάντια, αλλά φορούσε κάτι που έμοιαζε με κάλτσες».

«Προσπαθούσα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να μην τους εκνευρίσω, γιατί μου έλεγαν ότι θα με σκοτώσουν, εάν βάλω τις φωνές. Μάλιστα, κάποια στιγμή μου έκλεισαν  το στόμα με μία σακούλα, ενώ με ένα σκοινί ο ένας από τους ληστές μου έδεσε και τα πόδια».

Άρπαξαν 2.000 ευρώ και κοσμήματα

Σε ένα συρτάρι του σπιτιού, οι δράστες που είχαν αναλάβει να ψάξουν για χρήματα και κοσμήματα, εντόπισαν 2.000 ευρώ. «Αυτά τα λεφτά προορίζονταν για επισκευές ενός σπιτιού που νοικιάζω. Μου πήραν και κοσμήματα, αλλά το σπίτι είναι σε τέτοια κατάσταση που ακόμα δεν μπορώ να πω τι ακριβώς μου έκλεψαν».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις