Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ανώγεια: Ομολόγησε ο γιος για την δολοφονία του Μανόλη Στρατάκη (pics- vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανώγεια: Ομολόγησε ο γιος για την δολοφονία του Μανόλη Στρατάκη (pics- vid)

Ολοκληρώθηκε η απολογία του 54χρονου και του 21χρονου γιου του στον ανακριτή Ρεθύμνου, με τις Αρχές να μην έχουν φύγει λεπτό από την περιοχή υπό τον φόβο αιματηρών επεισοδίων. Πλέον πατέρας και γιος οδηγούνται στη φυλακή, για το φονικό στα Ανώγεια που συγκλόνισε την Κρήτη το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων με θύμα τον 23χρονο […]

anogeia_dolofonia

Ολοκληρώθηκε η απολογία του 54χρονου και του 21χρονου γιου του στον ανακριτή Ρεθύμνου, με τις Αρχές να μην έχουν φύγει λεπτό από την περιοχή υπό τον φόβο αιματηρών επεισοδίων.

Πλέον πατέρας και γιος οδηγούνται στη φυλακή, για το φονικό στα Ανώγεια που συγκλόνισε την Κρήτη το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων με θύμα τον 23χρονο Μανόλη Στρατάκη.

foniko-anogeia-paradosh-3-1024x469

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο άντρες κρίθηκαν προφυλακιστέοι και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, περίμεναν συγγενείς του θύματος, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις οικογένειες για να αποτρέψουν το ξέσπασμα βεντέτας.

Τι λέει ο δικηγόρος τους

«Εμείς ανοίξαμε τα χαρτιά μας και έχουμε παραδώσει όλα τα στοιχεία εκείνα που υπόκεινται στη δική μας σφαίρα ευθύνης, γι’ αυτό και από το βήμα αυτό καλώς την άλλη πλευρά, να παραδώσει το 48άρι πιστόλι, το οποίος ούτως ή άλλως έχει ήδη παραδεχθεί ότι χρησιμοποίησε. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί σημαντικά και η αστυνομική έρευνα».

Ακόμη, ο κ. Βέρας σημείωσε ότι η πλευρά των κατηγορουμένων έχει υποβάλει αίτημα για την εξέταση του αυτοκινήτου πατέρα και γιου προκειμένου να διαπιστωθεί – όπως είπε – το βάσιμο των ισχυρισμών τους.

pop1

«Αυτό που ισχυριζόμαστε εμείς είναι ότι ο 21χρονος βρέθηκε σε θέση άμυνας, και αναγκάστηκε να πυροβολήσει. Δέχθηκε καταιγισμό πυρών από την πλευρά της οικογένειας του θύματος. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Υπάρχουν ευρήματα που θα αξιολογηθούν και εργαστηριακά. Ισχυριζόμαστε λοιπόν, ότι οι δύο άνδρες βρέθηκαν σε θέση πρόδηλης άμυνας. Ήταν εποχούμενοι με κατεύθυνση προς το χωριό. Περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο η άλλη πλευρά τους ακινητοποίησε, δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και αναγκάστηκαν να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Ύστερα έγινε δυστυχώς αυτό που έγινε. Προκύπτουν επίσης στοιχεία και από κάποια τηλεφωνήματα τα οποία ωστόσο θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε σε δεύτερη φάση».

Ο κ. Βέρας εξέφρασε τη θλίψη του για το αιματηρό επεισόδιο τονίζοντας πιο συγκεκριμένα «θλίβομαι ιδιαίτερα γιατί συνέβη σε μια περιοχή που παράγει πολιτισμό» ενώ εξέφρασε την ελπίδα να κινητοποιηθούν οι πνευματικοί ταγοί των Ανωγείων ώστε το κλίμα στο χωριό να αποκατασταθεί ψυχολογικά.

Οι δύο κατηγορούμενοι παρέδωσαν στις αρχές τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους στη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου, δηλαδή το πιστόλι των 9 mm του πατέρα και το τουφέκι, το φερόμενο ως Καλάσνικοφ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, που κρατούσε ο γιος. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου το θύμα δέχθηκε έναν και μόνο θανατηφόρο πυροβολισμό από τον 21χρονο κατηγορούμενο.

pop2

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και αναλύονται από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ συνολικά 16 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. Από αυτούς οι τέσσερις προήλθαν από το Καλάσνικοφ του 21χρονου και ένας από το πιστόλι των 9 mm του πατέρα. Οι υπόλοιποι 11 – ισχυρίστηκε ο κ. Βέρας – προήλθαν από τα όπλα της πλευράς του 23χρονου θύματος, εκ των οποίων οι 4 ανήκουν σε 45άρι πιστόλι.
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις