Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τρία κόλπα για… όνειρα γλυκά
ΥΓΕΙΑ

Τρία κόλπα για… όνειρα γλυκά

Μπορεί οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής και το αυξανόμενο άγχος να έχουν διαταράξει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις μας με τον… Μορφέα, τρία απλά κόλπα όμως υπόσχονται να μας χαρίσουν έναν βαθύ ύπνο. Ένα ζεστό μπάνιο Μετά από μια κουραστική μέρα έχει έρθει επιτέλους η ώρα να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας. Όσο κουρασμένοι όμως κι […]

344_ygeia_5

Μπορεί οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής και το αυξανόμενο άγχος να έχουν διαταράξει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις μας με τον… Μορφέα, τρία απλά κόλπα όμως υπόσχονται να μας χαρίσουν έναν βαθύ ύπνο.

Ένα ζεστό μπάνιο

Μετά από μια κουραστική μέρα έχει έρθει επιτέλους η ώρα να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας. Όσο κουρασμένοι όμως κι αν είστε αφιερώστε λίγο χρόνο για ένα ζεστό μπάνιο, σε συνδυασμό με χαμηλό φωτισμό και χαλαρωτική μουσική. Η θερμότητα του νερού αποτελεί σύμμαχο των ταλαιπωρημένων μυών ενώ ο ατμός καθαρίζει τα ιγμόρεια και μας βοηθάει να απαλλαγούμε από αλλεργίες. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος να απομακρύνετε τα μικρόβια και να προστατέψετε τον εαυτό σας από κρυολογήματα.

Χαλαρή γυμναστική

Αφού έχουμε κάνει το μπανάκι μας, λίγη χαλαρή γυμναστική -τύπου γιόγκα- θα μας βοηθήσει να σταθεροποιήσουμε την αναπνοή μας και να μειώσουμε την μυϊκή ένταση χωρίς να αυξηθούν οι παλμοί της καρδιάς μας. Δηλαδή, να κοιμηθούμε πιο γρήγορα.

Με ένα βιβλίο… κοιμάμαι

Οι περισσότεροι από εμάς ακόμα και στο κρεβάτι δεν αποχωριζόμαστε το κινητό μας τηλέφωνο ή το τάμπλετ μας. Αυτό είναι ένα λάθος που μας εμποδίζει να χαλαρώσουμε και να… ταξιδέψουμε στον κόσμο των ονείρων. Αντιθέτως, η ανάγνωση μερικών σελίδων ενός βιβλίου θα μας κουράσει με πιο χαλαρωτικό τρόπο και θα μας βοηθήσει να αφήσουμε την αϋπνία στο παρελθόν.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις