Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / United Airlines: Τεράστια οικονομική ζημιά μετά την βίαιη απομάκρυνση του επιβάτη (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

United Airlines: Τεράστια οικονομική ζημιά μετά την βίαιη απομάκρυνση του επιβάτη (vid)

Μετά το video που κυκλοφόρησε σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπου οι αστυνομικοί πετούν με τη βία έξω από το αεροπλάνο τον Κινέζο επιβάτη, ο εκπρόσωπος της United Airlines, ζήτησε για δεύτερη φορά συγγνώμη. Ωστόσο τίποτε από αυτά δεν είναι αρκετά να αναστηλώσουν το όνομα της εταιρείας, καθώς οι μετοχές της σημείωσαν ραγδαία πτώση, με οικονομική […]

ImageHandlerWW1EM2ES

Μετά το video που κυκλοφόρησε σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπου οι αστυνομικοί πετούν με τη βία έξω από το αεροπλάνο τον Κινέζο επιβάτη, ο εκπρόσωπος της United Airlines, ζήτησε για δεύτερη φορά συγγνώμη.

Ωστόσο τίποτε από αυτά δεν είναι αρκετά να αναστηλώσουν το όνομα της εταιρείας, καθώς οι μετοχές της σημείωσαν ραγδαία πτώση, με οικονομική ζημιά ύψους ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εντωμεταξύ είναι χρήσιμο να σημειωθεί πως ο επιβάτης που είχε κανονικά το εισιτήριο του, βρέθηκε «χωρίς θέση» λόγω υπερκράτησης- με ευθύνη, δηλαδή, της εταιρείας.

Όταν του ζητήθηκε να απομακρυνθεί, ο Κινέζος αρνήθηκε να κατέβει από το αεροσκάφος ισχυριζόμενος ότι, ως γιατρός έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις στο Λούισβιλ που δεν μπορούσαν να αναβληθούν. Τότε ανέλαβαν οι αστυνομικοί, να τον βγάλουν έξω σηκωτό.

«Κανείς, ποτέ, δεν πρέπει να πέφτει θύμα μίας τέτοιας άσχημης συμπεριφοράς», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος.

Το επίμαχο συμβάν έφτασε και στον Λευκό Οίκο, με τον Σον Σπάισερ να αναφέρει πως είναι σίγουρο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είδε τα πλάνα.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα δει το βίντεο και δεν θα ενοχληθεί από το πώς συμπεριφέρονται σε έναν άλλο άνθρωπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η Κίνα από την πλευρά της κάλεσε σε μποϊκοτάζ της εταιρείας, καθώς στο video ακούγεται ο επιβάτης να ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζεται έτσι επειδή είναι Κινέζος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις