Τραμπ για Συρία: “Όταν βλέπεις πνεύμονες παιδιών να καίγονται, πρέπει να χτυπήσεις”

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Συρία: “Όταν βλέπεις πνεύμονες παιδιών να καίγονται, πρέπει να χτυπήσεις”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική εφημερίδα “New York Post”, με κύριο θέμα τη Συρία και τις σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. ΣΕ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάικλ Γουίντγουιν, ξεκαθάρισε πως σκοπός των ΗΠΑ δεν είναι να μπουν στη Συρία και δεν θα το κάνουν. «Δεν θα μπούμε […]

12.04.2017 | 10:25

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική εφημερίδα “New York Post”, με κύριο θέμα τη Συρία και τις σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΣΕ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάικλ Γουίντγουιν, ξεκαθάρισε πως σκοπός των ΗΠΑ δεν είναι να μπουν στη Συρία και δεν θα το κάνουν.

«Δεν θα μπούμε στη Συρία», είπε σε έντονο ύφος, τονίζοντας πως «η μεγάλη αποστολή μας είναι να απαλλαγούμε από το Ισλαμικό Κράτος».

«Αυτή ήταν πάντα. Αλλά όταν βλέπεις τα παιδιά να πεθαίνουν από ασφυξία,  όταν βλέπεις τους πνεύμονές τους να καίγονται, θα πρέπει να χτυπήσεις και τον χτυπήσαμε σκληρά», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Χαρακτήρισε μάλιστα την επίθεση κατά της Συρίας με τους 59 πυραύλους, κίνηση που έγινε για το καλό της ανθρωπότητας.

Πολύ σκληρές ήταν οι κουβέντες του για τον πρόεδρο της Συρίας, τον οποίο αποκάλεσε “χασάπη” και “βάρβαρο” που εξαπέλυσε επίθεση με το αέριο σαρίν εναντίον του δικού του λαού.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε κατά πόσο ήταν εύκολο να ληφθεί μια τόσο σοβαρή απόφαση που σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε το “πράσινο φως” όταν ξέρουμε ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές», είπε. «Θα μπορούσε να χτυπήσουμε περισσότερους στόχους , όμως θέλαμε να δώσουμε να δώσουμε μία  πρώτη βολή.  Ελπίζουμε ότι ο Άσαντ δεν θα κάνει στο μέλλον χρήση αερίων», απάντησε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την συριακή κρίση οι ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει και την δυνατότητα συνεργασίας με τη Ρωσία είπε:

«Δεν είμαστε ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με τη Ρωσία, για να το θέσω ήπια. Ο Πούτιν πρέπει να δει πόσο βάρβαρος είναι αυτός ο τύπος…»

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα, ο Τrαμπ ελπίζει σε συνεργασία με τον Πούτιν, πρόσθεσε όμως ότι «δεν ξέρει» τι θα γίνει.

Η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει 15 λεπτά, αλλά διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα. Ο Μάικλ Γουίντγουιν είπε για τον πρόεδρο πως ήταν πολύ ευγενικός και συγκεντρωμένος.

Exit mobile version