Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Παγκόσμια κατακραυγή για την δήλωση εκπροσώπου Τραμπ: “Ο Χίτλερ ήταν καλύτερος από τον Άσαντ” (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Παγκόσμια κατακραυγή για την δήλωση εκπροσώπου Τραμπ: “Ο Χίτλερ ήταν καλύτερος από τον Άσαντ” (vid)

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από την στιγμή που ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής κυβέρνησης, Σον Σπάισερ έκανε σύγκριση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ με τον Αδόλφο Χίτλερ, χαρακτηρίζοντας τον πρώτο «χειρότερο» ηγέτη εξαιτίας της χρήσης χημικών. Η κατακραυγή ήταν παγκόσμια, με πολλούς να ζητούν την παραίτηση του και χιλιάδες οργανώσεις ανά τον κόσμο […]

ImageHandlerC3HN2PQ2

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από την στιγμή που ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής κυβέρνησης, Σον Σπάισερ έκανε σύγκριση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ με τον Αδόλφο Χίτλερ, χαρακτηρίζοντας τον πρώτο «χειρότερο» ηγέτη εξαιτίας της χρήσης χημικών.

Η κατακραυγή ήταν παγκόσμια, με πολλούς να ζητούν την παραίτηση του και χιλιάδες οργανώσεις ανά τον κόσμο να απαιτούν να διορθώσει την απίστευτη δήλωση του.

Μιλώντας στην επίσημη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Λευκού Οίκου, είπε χαρακτηριστικά πως «ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχει διαπράξει χειρότερα εγκλήματα από τον Αδόλφο Χίτλερ διότι ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας δεν είχε προβεί στη χρήση χημικών όπλων.

Όταν ένα συντάκτης ζήτησε από τον Σπάισερ να τοποθετηθεί ξανά επί του θέματος, ο εκπρόσωπος Τύπου είπε πως «όταν μιλάμε για το αέριο σαρίν, ,ο Χίτλερ δεν χρησιμοποίησε το αέριο εναντίον του ίδιου του λαού με τον τρόπο που το κάνει ο Άσαντ».

Η δήλωση του Σον Σπάισερ: 

Αμέσως ξέσπασε σάλος τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στον πολιτικό χώρο. Η επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόσι, υποστήριξε πως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου θα έπρεπε να έχει ήδη απολυθεί. «Ο Σον Σπάισερ πρέπει να απολυθεί, και ο πρόεδρος πρέπει αμέσως να αποκηρύξει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του».

Με ανακοίνωση της που έδωσε στη δημοσιότητα, η Πελόσι ήταν πολύ σκληρή με τον Σπάισερ, τονίζοντας πως «είτε μιλάει εξ ονόματος του προέδρου, ή ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να τον είχε προσλάβει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του Κέντρου Άννας Φρανκ για τον Αμοιβαίο Σεβασμό, Στίβεν Γκόλντσταϊν: «Ο Σον Σπάισερ δεν έχει πλέον την ακεραιότητα να υπηρετεί ως εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να τον απολύσει αμέσως».

Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, δεν έκανε ευθεία αναφορά στον Σπάισερ, αλλά επέλεξε να αναρτήσει στο Twitter, πλάνα με τα πτώματα που ανακάλυψαν οι αμερικανικές δυνάμεις όταν κατέλαβαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ. Το video αναπαράχθηκε από εκατομμύρια χρήστες και τα σχόλια κατηγορούσαν σφόδρα τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης Τραμπ.

Η συγγνώμη

Ωστόσο μετά τον πανικό που ακολούθησε, κυρίως από τις εβραϊκές κοινότητες, ο Σον Σπάισερ απολογήθηκε. Μιλώντας σε εκπομπή του CNN, πήρε πίσω όσα είπε: «Με κάθε ειλικρίνεια, έκανα κατά λάθος ένα απρεπές και αναίσθητο σχόλιο για το ζήτημα του Ολοκαυτώματος (…) Δεν χωράει καμιά σύγκριση. Για αυτό, ζητώ συγγνώμη. Ήταν ένα λάθος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις