Μία σύλληψη για την επίθεση στη Ντόρτμουντ: “Τρομοκρατική ενέργεια” λένε οι Αρχές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία σύλληψη για την επίθεση στη Ντόρτμουντ: “Τρομοκρατική ενέργεια” λένε οι Αρχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ένα άτομο έχει συλληφθεί και δύο οικίες έχουν ερευνηθεί από τις Αρχές, για την τριπλή βομβιστική επίθεση κοντά στο λεωφορείο της ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, στη Γερμανία. Η επίθεση είναι τρομοκρατική είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι Αρχές. Τα όσα ανακάλυψαν οι άντρες της τρομοκρατικής σοκάρουν. Οι βόμβες περιείχαν αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα και είχαν ακτίνα δράσης περίπου […]

12.04.2017 | 15:00

Ένα άτομο έχει συλληφθεί και δύο οικίες έχουν ερευνηθεί από τις Αρχές, για την τριπλή βομβιστική επίθεση κοντά στο λεωφορείο της ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, στη Γερμανία.

Η επίθεση είναι τρομοκρατική είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι Αρχές. Τα όσα ανακάλυψαν οι άντρες της τρομοκρατικής σοκάρουν. Οι βόμβες περιείχαν αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα και είχαν ακτίνα δράσης περίπου 100 μέτρα, ενώ ένα από τα μεταλλικά αντικείμενα βρέθηκε μπηγμένο μέσε σε καρέκλα του πούλμαν.

«Θα μπορούσε να έχει συμβεί πολύ μεγαλύτερη καταστροφή», σύμφωνα με την Εισαγγελέα του Αρείου  Πάγου, Φράουκε Κέλερ.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε πως «η Άνγκελα Μέρκελ έχει συγκλονιστεί από την κατάπτυστη πράξη…  Τηλεφώνησε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τους προπονητές της για να τους εκφράσει την αλληλεγγύη της». «H Μέρκελ εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τη χθεσινή επίθεση σε πούλμαν που μετέφερε παίκτες της Μπορούσια Ντόρτμουντ».

«Χθες το βράδυ η καγκελάριος, όπως και ο κόσμος στο Ντόρτμουντ, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι παντού στον κόσμο, συγκλονίστηκε από την επίθεση στο πούλμαν… Είναι ανακουφιστικό το γεγονός ότι οι συνέπειες δεν ήταν χειρότερες».

Ο Ζάιμπερτ συνεχάρη για την πράξη τους τους οπαδούς της Ντόρτμουντ που φιλοξένησαν οπαδούς της Μονακό, μετά την αναβολή για σήμερα το βράδυ και τόνισε πως οι Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση.

Τόνισε μάλιστα πως η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα παρευρεθεί στον αγώνα.

Μετά την επίθεση και τις προειδοποιήσεις της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Γερμανίας πως πιθανόν να «χτυπήσουν» ξανά, η UEFA ενισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη τα μέτρα ασφαλείας. O Tζόρτζιο Μαρτσέτι, διευθυντής αγώνων της UEFA, δήλωσε στο πρόγραμμα 4 του BBC ότι, η ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα της UEFA κι ότι θα συνεργαστεί στενά με την αστυνομία όπου διεξάγονται αγώνες.

Και ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Ραλφ Γέγκερ, κάλεσε τους οπαδούς να προσέλθουν νωρίτερα σήμερα στο γήπεδο και να μην έχουν μαζί τους σακίδια.

 

Exit mobile version