Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εγκαίνια στην Κορίνθου – Πατρών: Η σήραγγα “Ανδρέας Παπανδρέου” (pics-vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαίνια στην Κορίνθου – Πατρών: Η σήραγγα “Ανδρέας Παπανδρέου” (pics-vid)

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών. O πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η εικόνα μιας χώρας που […]

tsipraskorinthoupatron_419967579

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

nea-egkainia-dromwn-apo-tsipra-i-seira-tis-korinthou---patrwn.w_l

O πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η εικόνα μιας χώρας που παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις του λαού καταφέρνει να στέκεται στα πόδια της, δεν είναι μια εικόνα χώρας που βρίσκεται σε παρακμή, αλλά μια χώρα που καταφέρνει να πατάει στα πόδια της και να κοιτά το μέλλον ενώ υπογράμμισε ότι «όλες αυτές τις δύσκολες μέρες και την περίοδο της δύσκολης διαπραγμάτευσης, με πολλούς να παριστάνουν τις Κασσάνδρες, σπεύσαμε να δουλέψουμε σκληρά».

EGAINIA_1

Μάλιστα έκανε λόγο για έργο που εκσυγχρονίζει το οδικό δίκτυο της χώρας, κάνοντας την απόσταση της Πάτρας από Αθήνα 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ σημείωσε πως ο δρόμος παραδίδεται έγκαιρα, για να έχουμε μια ασφαλή πασχαλινή έξοδο.

Τα ονόματα που επελέγησαν από την πολιτική ηγεσία για να δοθούν σε δύο από τις νέες σήραγγες της Ολυμπίας Οδού είναι «Ανδρέας Παπανδρέου» και «Κωστής Στεφανόπουλος», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

EGAINIA_2

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη οδική σήραγγα της χώρας με μήκος 4χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα πίσω από την Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών που είναι 6χλμ και την Σήραγγα Δρίσκου 4,5χλμ στην Εγνατία.

Δείτε όλα τα ονόματα που πήραν οι σήραγγες:

– η σήραγγα της Αιγείρας θα ονομαστεί «Πάνου Μυλωνά»

– η σήραγγα της Ακράτας θα πάρει το όνομα του αντιστασιακού καπετάν Νικήτα

– η σηραγα πλατανου θα πάρει το όνομα του ποιητή Κωστή Παλαμά

– στη σήραγγα της Βολίμης θα δοθεί το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου

– η σήραγγα του Πάνορμου θα πάρει το όνομά του Νίκου Τεμπονέρα

– η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις