Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα έξι καλύτερα μέτρα πρόληψης για τις αλλεργίες
ΥΓΕΙΑ

Τα έξι καλύτερα μέτρα πρόληψης για τις αλλεργίες

Η άνοιξη πλησιάζει και σε λίγο η φύση θα αρχίζει να ανθίζει και οι ενοχλητικές αλλεργίες να γίνονται αισθητές. Εκτός από τις ψυχολογικές επιπτώσεις που θέλουν κάποιες αλλαγές στη διάθεση, υπάρχουν και οι σωματικές, όπως κόκκινη μύτη, δακρυσμένα μάτια και φτερνίσματα. Παρακάτω θα διαβάσετε τα έξι πιο αποτελεσματικά μέτρα, για να εμποδίσετε τις αλλεργίες να […]

347_ygeia_5

Η άνοιξη πλησιάζει και σε λίγο η φύση θα αρχίζει να ανθίζει και οι ενοχλητικές αλλεργίες να γίνονται αισθητές. Εκτός από τις ψυχολογικές επιπτώσεις που θέλουν κάποιες αλλαγές στη διάθεση, υπάρχουν και οι σωματικές, όπως κόκκινη μύτη, δακρυσμένα μάτια και φτερνίσματα. Παρακάτω θα διαβάσετε τα έξι πιο αποτελεσματικά μέτρα, για να εμποδίσετε τις αλλεργίες να φτάσουν σε εσάς:

Φορέστε γυαλιά ηλίου ή γυαλιά μυωπίας

Την εποχή που θερίζουν οι αλλεργίες, τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και χρειάζονται πολύ μεγάλη προστασία. Τα γυαλιά είναι πολύ καλός τρόπος για να μην έχουν τα μάτια απευθείας επαφή με τον ήλιο και τα αλλεργιογόνα.

Χρησιμοποιείστε σταγόνες ματιών

Θα χρειαστούν οπωσδήποτε, όταν τα μάτια σας ερεθιστούν. Αντί να τα τρίψετε κάνοντας την κατάσταση χειρότερη, φροντίστε από τώρα να βάλετε στην τσάντα σας ένα μπουκαλάκι με ειδικές σταγόνες.

Όχι στο μακιγιάζ ματιών

Είναι βέβαιο πως την εποχή αυτή, οι γυναίκες που έχουν μακιγιάρει τα μάτια τους, μουντζουρώνονται κάθε πέντε λεπτά. Πέρα από την αισθητική πλευρά όμως, τα μάτια σας χρειάζονται όσο το δυνατόν λιγότερη επιβάρυνση για ιατρικούς λόγους.

Φτερνιστείτε

Μην καταπιέζετε ποτέ την τάση σας να φτερνιστείτε. Ακόμη κι αν βρίσκεστε σε ένα επίσημο ραντεβού, αποχωρήστε για λίγα λεπτά. Το σώμα σας προσπαθεί μέσω του φτερνίσματος να σας σώσει από χειρότερα προβλήματα.

Αγοράστε έναν καθαριστή αέρα

Ένας καλός καθαριστής φιλτράρει έως και 99,97% των κοινών αλλεργιογόνων όπως η σκόνη, τα ζώα και η γύρη και δεν τα αφήνει με τίποτα να σας πλησιάσουν. Μπορεί να είναι λίγο ακριβός, όμως για αυτά που προσφέρει στην υγεία, θεωρείται οικονομικός.

Πάρτε τα μέτρα σας

Βάλτε αυτή τη στιγμή στην τσάντα σας χαρτομάντιλα, αντισηπτικό χεριών και οινόπνευμα. Γενικότερα, να έχετε μαζί σας ό,τι νομίζετε πως θα κάνει απλούστερη την ζωή σας τις δύσκολες μέρες.

Δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από τις αλλεργίες και τη μύτη που «τρέχει», οπότε καλό είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας από πριν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις