Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η φυλακή της Κόλασης: Kάθε μήνα πεθαίνουν τρεις κρατούμενοι (pics- vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Η φυλακή της Κόλασης: Kάθε μήνα πεθαίνουν τρεις κρατούμενοι (pics- vid)

Εικόνες φρίκης, γεμάτες από ακαθαρσίες, ιδρώτα και μικρόβια βλέπει κανείς στην κεντρική φυλακή του Port-au-Prince στην Αϊτή. Η εκπομπή Dateline του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου της Αυστραλίας SBS ανέδειξε την τραγική κατάσταση σε ρεπορτάζ της στη φυλακή και τα πλάνα σοκάρουν. Οι κρατούμενοι επιβιώνουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον, μέσα σε […]

mtcropti3

Εικόνες φρίκης, γεμάτες από ακαθαρσίες, ιδρώτα και μικρόβια βλέπει κανείς στην κεντρική φυλακή του Port-au-Prince στην Αϊτή.

Η εκπομπή Dateline του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου της Αυστραλίας SBS ανέδειξε την τραγική κατάσταση σε ρεπορτάζ της στη φυλακή και τα πλάνα σοκάρουν.

mtcropti1

Οι κρατούμενοι επιβιώνουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον, μέσα σε μικροσκοπικά κελιά που δεν καθαρίζονται ποτέ.

Πολλοί δεν έχουν κρεβάτια και βγάζουν τη νύχτα σε αιώρες ή στο πάτωμα.

Στη φυλακή, που κρατούνται κατηγορούμενοι και καταδικασθέντες για δολοφονίες, βιασμούς και απαγωγές χωρούν μόνο 1200 άτομα, όμως βρίσκονται περισσότεροι από 4.000.

haiti-708

Σύμφωνα με τον διοικητή του σωφρονιστηρίου υπάρχουν 529 που έχουν καταδικαστεί και 3.830 κρατούμενοι βρίσκονται σε παρατεταμένη προφυλάκιση.

Πολλοί φυλακισμένοι υποφέρουν από ασθένειες, ενώ δεν βρίσκουν φαγητό για μέρες. Περίπου τρεις κρατούμενοι πεθαίνουν κάθε μήνα, κυρίως από φυματίωση και χολέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις