Και ληστεία μετά φόνου έχει διαπράξει η συμμορία τύπου Καμόρα των Ρουμάνων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Και ληστεία μετά φόνου έχει διαπράξει η συμμορία τύπου Καμόρα των Ρουμάνων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Και δολοφονίες στη διάρκεια ενόπλων εισβολών σε διαμερίσματα έχουν διαπράξει τα μέλη της συμμορίας των Ρουμάνων κακοποιών, που δρούσε στα πρότυπα της Kamora και η οποία  εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Ασφάλεια Αττικής με τις συλλήψεις οκτώ μελών της. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της Alphafreepress,  ένας από τους συλληφθέντες […]

10.04.2017 | 20:44

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και δολοφονίες στη διάρκεια ενόπλων εισβολών σε διαμερίσματα έχουν διαπράξει τα μέλη της συμμορίας των Ρουμάνων κακοποιών, που δρούσε στα πρότυπα της Kamora και η οποία  εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Ασφάλεια Αττικής με τις συλλήψεις οκτώ μελών της.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της Alphafreepress,  ένας από τους συλληφθέντες ομολόγησε ότι η ομάδα αυτή ευθύνεται για τον θάνατο μέσα στο σπίτι του 54χρονου καταστηματάρχη στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που είχαν στις ανεξιχνίαστες αυτή τη δολοφονία και που γνώριζαν ότι κίνητρό της ήταν η ληστεία, περιμένουν και την επιβεβαίωση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

H ληστεία μετά φόνου είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2016

Η ληστεία μετά φόνου είχε αποκαλυφθεί στις 15 Μαρτίου 2016. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας είχε βρεθεί νεκρός, χτυπημένος με σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι 54χρονος που διατηρούσε κατάστημα στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί που είχαν φθάσει στον χώρο του εγκλήματος είχαν διαπιστώσει δύο πράγματα. Ότι ο χώρος ήταν αναστατωμένος από ληστές που έψαχναν για χρήματα και ότι δεν υπήρχε παραβίαση της κλειδαριάς.

Στο γιατί αυτό, δόθηκε απάντηση: τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, όπως έγραψε προ ημερών η Alphafreepress,  έμπαιναν στις πολυκατοικίες, φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν τις κλειδαριές!!!

Έβλεπαν τις φωτογραφίες ή τα video και δρούσαν αναλόγως

Στη συνέχεια έβλεπαν τις φωτογραφίες στο κρησφύγετό τους η το βίντεο και αποφάσιζαν, ανάλογα με τον τύπο της, ποια εργαλεία θα χρησιμοποιούσαν για να την ανοίξουν χωρίς ίχνη παραβίασης!

Ενώ οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής, εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες και τρεις ακόμη Ρουμάνοι που καταζητούνται εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες μετά φόνου η απόπειρες, γίνεται λόγος για μία  από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες συμμορίες δεινών κακοποιών,  που δρούσε στην Αττική και στην ΄Ηπειρο.

Δρούσε  στα πρότυπα διεθνών εγκληματικών οργανώσεων όπως της KAMORA και της DRAGETA, αποτελούμενη από Ρουμάνους με συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους, εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Αττικής.

Σχετικά η  Alphafreepress  για να επιστήσει την προσοχή των αναγνωστών της, έγραφε προ ημερών:

Φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν (!) τις πόρτες και τις εισόδους των πολυκατοικιών

Βιντεοσκοπούσαν και φωτογράφιζαν τις πόρτες και τις εισόδους των πολυκατοικιών, προκειμένου να μελετήσουν τον τύπο της κλειδαριάς που διέθετε η κάθε πόρτα ώστε να επιλέξουν τα κατάλληλα εργαλεία για να ελαχιστοποιούν κάθε φορά τον χρόνο εισόδου σε κάθε οικία, δημιουργώντας, λέει η Αστυνομία, ένα ιδιότυπο αρχείο σπιτιών προς διάρρηξη!

Μάρκαραν τα ματάκια της πόρτας για μελλοντικό χτύπημα- Έμπαιναν ως διανομείς διαφημιστικών φυλλαδίων

Μάρκαραν με διάφορα γράμματα το ματάκι της κάθε πόρτας είτε τοποθετούσαν ανάμεσα στην πόρτα και στο κούφωμα κάθε πόρτας,  σημάδια που δεν μπορούσε να δει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος!

Στις πολυκατοικίες έμπαιναν με την πρόφαση ότι είναι διανομείς διαφημιστικών φυλλαδίων, έχοντας τυπώσει για το σκοπό αυτό δικά τους ψευτοφυλλάδια και κάρτες.

Κρύβονταν στα κλιμακοστάσια για να παρακολουθούν την κίνηση μέσα στις πολυκατοικίες

Κρύβονταν σε διάφορα «τυφλά» σημεία των κλιμακοστασίων  ώστε και να μη γίνονται αντιληπτοί από τους ενοίκους και να μπορούν άνετα να παρακολουθούν τις κινήσεις μέσα στην πολυκατοικία!

‘Οταν ερχόταν η ώρα να χτυπήσουν βεβαιώνοντας με χτύπημα του κουδουνιού ότι οι ένοικοι απουσίαζαν και έμπαιναν.

Λήστευαν τους ενοίκους χτυπώντας τους και στο κεφάλι

Εκτός  από τις οργανωμένες διαρρήξεις σε οικίες, οι δράστες διέπρατταν και ληστείες σε σπίτια, τα οποία επέλεγαν και κατόπτευαν.

Εκεί άλλαζαν τον τρόπο δράσης τους αφού τους ενδιέφερε τα θύματα τους να βρίσκονται εντός των οικιών, προκειμένου να τους αναγκάσουν χρησιμοποιώντας βία να τους αποκαλύψουν τις κρυψώνες που εναπόθεταν τα αντικείμενα αξίας.

Επέλεγαν συνήθως ηλικιωμένους, εισέρχονταν στις οικίες τους και αφού τους ακινητοποιούσαν, χρησιμοποιώντας σωματική βία, τους εξανάγκαζαν να τους υποδείξουν τα σημεία που έκρυβαν τα χρήματα και τα τιμαλφή.

Στη συνέχεια τους έδεναν και ερευνούσαν ανενόχλητοι τους χώρους. Δεν δίσταζαν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν και σωματική βία, χτυπώντας τους ηλικιωμένους στο σώμα και στο κεφάλι.

 

 

Exit mobile version