Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα και τα πουλούσαν με παραποιημένα στοιχεία!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα και τα πουλούσαν με παραποιημένα στοιχεία!

Του Πέτρου Καρσιώτη Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα, μεγάλου κυβισμού, τα μετέφεραν σε έναν περιφραγμένο χώρο στα Σπάτα, κάπου στη μέση του… πουθενά, παραποιούσαν τα στοιχεία και τα πουλούσαν σε άλλους! Κάποιοι από αυτούς γνώριζαν την προέλευση και τώρα θα κληθούν να τα επιστρέψουν, ενώ αρκετοί άλλοι δεν γνώριζαν τίποτα και αγόραζαν πολυτελές αυτοκίνητο σε τιμή… ευκαιρίας! […]

epiasan-summoria-pou-eklebe-parkarismena-poluteli-autokinita.w_l

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα, μεγάλου κυβισμού, τα μετέφεραν σε έναν περιφραγμένο χώρο στα Σπάτα, κάπου στη μέση του… πουθενά, παραποιούσαν τα στοιχεία και τα πουλούσαν σε άλλους!

Κάποιοι από αυτούς γνώριζαν την προέλευση και τώρα θα κληθούν να τα επιστρέψουν, ενώ αρκετοί άλλοι δεν γνώριζαν τίποτα και αγόραζαν πολυτελές αυτοκίνητο σε τιμή… ευκαιρίας!

Η εγκληματική οργάνωση, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν  στα Σπάτα,  τρία  άτομα, εκ των οποίων δύο  ημεδαποί, ηλικίας 31 και 34 ετών και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας. Επιπλέον, αναζητούνται τουλάχιστον δύο  συνεργοί τους.

Η εξάρθρωση της συμμορίας άρχισε με αφορμή τη διερεύνηση από την ασφάλεια περιπτώσεων  ανεύρεσης κλεμμένων οχημάτων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει από έτους και πλέον εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης, αναφέρει η Αστυνομία,.  οι συλληφθέντες εντόπιζαν σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία παραβίαζαν και στη συνέχεια, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους.

Ακολούθως, με τη χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού παράκαμψης των συστημάτων ασφαλείας, τα έθεταν σε λειτουργία και τα μετέφεραν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να εξακριβώσουν αν φέρουν συσκευή γεωγραφικού εντοπισμού. Στη συνέχεια και αφού βεβαιώνονταν ότι δεν εντοπίζονταν από τις Αστυνομικές Αρχές, τα μετέφεραν σε χώρο απόκρυψης στα Σπάτα.

Από την έρευνα σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Επτά (7) κλεμμένα αυτοκίνητα καθώς και οι πινακίδες και τα έγγραφα ενός (1) ακόμη
  • Πλήθος εγγράφων οχημάτων
  • Πλήθος κλειδιών οχημάτων και εργαλείων
  • Δύο (2) πιστόλια κρότου
  • Πλήθος φυσιγγίων
  • Τρείς (3) κροτίδες

Εκτιμάται ότι το οικονομικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες από την εγκληματική δραστηριότητα ανέρχεται στις -500.000- ευρώ.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι οι δύο ημεδαποί είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοια καθώς και για διάφορα άλλα αδικήματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις