Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νόμος για κλάματα: Δεν μπορείτε να πληρώσετε το ακίνητο; Δώστε το στο Δημόσιο!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμος για κλάματα: Δεν μπορείτε να πληρώσετε το ακίνητο; Δώστε το στο Δημόσιο!

Αν δεν μπορούν οι Έλληνες να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς ας μην ανησυχεί αφού υπάρχει «κάποιος» έτοιμος να καλοδεχτεί το ακίνητο που αποκτήθηκε με κόπους ζωής! Το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει έναν «έξυπνο» τρόπο να «βοηθήσει» όσους δεν αδυνατούν να δώσουν το ποσό για τον φόρο κληρονομιάς. Ο νόμος αφορά στην παραχώρηση του ακινήτου στο… Δημόσιο! […]

holiday-home-keys-1170x0-c-center

Αν δεν μπορούν οι Έλληνες να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς ας μην ανησυχεί αφού υπάρχει «κάποιος» έτοιμος να καλοδεχτεί το ακίνητο που αποκτήθηκε με κόπους ζωής!

Το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει έναν «έξυπνο» τρόπο να «βοηθήσει» όσους δεν αδυνατούν να δώσουν το ποσό για τον φόρο κληρονομιάς.

Ο νόμος αφορά στην παραχώρηση του ακινήτου στο… Δημόσιο!

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου ο νόμος εξετάζεται ενδελεχώς.

Βέβαια η διάταξη υπάρχει ήδη στη νομοθεσία, αλλά χρειάζεται μία υπουργική απόφαση ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή και να γίνουν σαφείς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να λειτουργήσει ο νόμος.

Τα κυριότερα θέματα που πρέπει να γίνουν ξεκάθαρα, είναι το ύψος του φόρου κληρονομιάς πάνω από το οποίο θα μπορεί να γίνεται χρήση του μέτρου αυτού, όπως και τον τρόπο που θα γίνεται η αποτίμηση της αξίας του ακινήτου που θα παραχωρείται.

Αυτό που τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές, είναι πως το μέτρο θα αφορά αποκλειστικά στην αδυναμία αποπλήρωσης του φόρου κληρονομιάς και όχι άλλων φόρων, όπως πχ ο ΕΝΦΙΑ.

Πολύ πιθανό, το όριο πάνω από το οποίο είναι δυνατόν να ενεργοποιηθεί ο νόμος, να είναι στις 5.000 ευρώ φόρος κληρονομιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις