Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ανάγκαζαν γυναίκες πρόσφυγες να εκδίδονται σε οίκο ανοχής στη Λιοσίων για να τις ” βοηθήσουν”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάγκαζαν γυναίκες πρόσφυγες να εκδίδονται σε οίκο ανοχής στη Λιοσίων για να τις ” βοηθήσουν”

Του Πέτρου Καρσιώτη Θύματα στυγνού κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαναγκασμού στην πορνεία, έπεσα αλλοδαπές γυναίκες, που διαμένουν στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας! Ως δράστες της απάνθρωπης εκμετάλλευσης των δύστυχων γυναικών, τις οποίες με σωματική βία ανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκο ανοχής της Λιοσίων, συνελήφθησαν δύο Αφγανοί, ηλικίας 48 και 49 χρόνων, αντίστοιχα, […]

17888732_1155444347916390_134791955_n

Του Πέτρου Καρσιώτη

Θύματα στυγνού κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαναγκασμού στην πορνεία, έπεσα αλλοδαπές γυναίκες, που διαμένουν στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας!

Ως δράστες της απάνθρωπης εκμετάλλευσης των δύστυχων γυναικών, τις οποίες με σωματική βία ανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκο ανοχής της Λιοσίων, συνελήφθησαν δύο Αφγανοί, ηλικίας 48 και 49 χρόνων, αντίστοιχα, ενώ κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση για απλή σωματική βλάβη είναι και ένας 19χρονος συμπατριώτης τους.

Οι δράστες συνελήφθησαν στη Μαλακάσα μετά από επιχείρηση της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε και τη βοήθεια αστυνομικών σκύλων.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης ξεκίνησε όταν έφθασε στη Δίωξη πληροφορία σχετικά με δύο αλλοδαπούς, που διαμένουν στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας και δραστηριοποιούνται συστηματικά στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, που επίσης διαμένουν στο προαναφερόμενο Κέντρο.

Εξακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες προέβαιναν στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία εκμετάλλευση δύο εγκατεστημένων στο Κέντρο γυναικών , μίας υπηκόου Αφγανιστάν και μίας Ιράν.

Ειδικότερα, οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση των γυναικών και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, απειλών και υποσχόμενοι σε αυτές ότι θα τις διευκολύνουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους, σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην Αθήνα στην οδό Λιοσίων, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω, είναι και ένας 19χρονος, επίσης υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος κατ’ εντολή των συλληφθέντων, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε έτερο υπήκοο Αφγανιστάν, θεωρώντας ότι “παρενοχλεί” τις γυναίκες που είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Όπως διαπιστώθηκε επίσης, οι δράστες προέβαιναν και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν οι δύο γυναίκες θύματα εμπορίας ανθρώπων, στις οποίες παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• τέσσερα γραμμάρια κάνναβης
• ένα μαχαίρι
• το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
• τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις