Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ασύλληπτη τραγωδία: Νεκρός 38χρονος στη Χαλκιδική- Το ασθενοφόρο ήθελε 2 ώρες!
ΕΛΛΑΔΑ

Ασύλληπτη τραγωδία: Νεκρός 38χρονος στη Χαλκιδική- Το ασθενοφόρο ήθελε 2 ώρες!

Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους πως ένας άνθρωπος πεθαίνει, εξαιτίας της ανεπάρκειας προσωπικού σε απομακρυσμένα μέρη, το 2017! Ένας άντρας 38 ετών έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής στην Ουρανούπολη, φέρνοντας με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια το θέμα της κατάστασης στον χώρο της υγείας. Ο άντρας παρουσίασε πνευμονικό οίδημα και κρίθηκε […]

ast

Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους πως ένας άνθρωπος πεθαίνει, εξαιτίας της ανεπάρκειας προσωπικού σε απομακρυσμένα μέρη, το 2017!

Ένας άντρας 38 ετών έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής στην Ουρανούπολη, φέρνοντας με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια το θέμα της κατάστασης στον χώρο της υγείας.

Ο άντρας παρουσίασε πνευμονικό οίδημα και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όμως το μόνο διαθέσιμο ασθενοφόρο υπήρχε στην Κασσανδρεία.

Χρειάστηκε 1 ώρα και 50 λεπτά για να φτάσει στην Ουρανόπολη το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, χρόνος που αποδείχτηκε όμως μοιραίος.

Ο άτυχος άντρας είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Συγκλονισμένος ο πρόεδρος του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Παλαιολόγου, είπε πως «εξ’ αιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους».

Όπως είπε ο ίδιος, «το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για περισσότερα ασθενοφόρα, έχει περάσει δεύτερο πλέον, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι το σημαντικότερο, καθώς δεν επαρκούν τα πληρώματα για τις βάρδιες».

Μάλιστα κάθε χρόνο διασώστες από τη Θεσσαλονίκη, μεταβαίνουν την περίοδο των αδειών τους στη Χαλκιδική για να βοηθήσουν, όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.

Το Σωματείο σκοπεύει να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την δραματική κατάσταση που έχει κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις