Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τρομοκρατικό χτύπημα Στοκχόλμη: Ο τζιχαντιστής είχε βόμβα στο φορτηγό (video)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατικό χτύπημα Στοκχόλμη: Ο τζιχαντιστής είχε βόμβα στο φορτηγό (video)

Τρομάζουν ακόμα περισσότερο τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από τις Αρχές για τα σχέδια του μακελάρη που σκόρπισε τον τρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ο δράστης είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στο φορτηγό. Σύμφωνα με τον independent τα εκρηκτικά βρέθηκαν μέσα σε έναν σάκο στην καμπίνα του φορτηγού με τις Αρχές […]

vomva
Τρομάζουν ακόμα περισσότερο τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από τις Αρχές για τα σχέδια του μακελάρη που σκόρπισε τον τρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ο δράστης είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στο φορτηγό.

swedenattack-suspect-syo

Σύμφωνα με τον independent τα εκρηκτικά βρέθηκαν μέσα σε έναν σάκο στην καμπίνα του φορτηγού με τις Αρχές να μην έχουν διευκρινίσει προς το παρόν, εάν ήταν έτοιμα να πυροδοτηθούν.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει τους πεζούς να τρέχουν πανικόβλητοι όπου μπορούν, βλέποντας το φορτηγό να έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω τους.

Οι αρχές έχουν συλλάβει τον βασικό ύποπτο που σύμφωνα με πληροφορίες είναι και ο τρομοκράτης.

Ο 39χρονος Ουζμπέκος είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες του Ισλαμικού Κράτους που απεικονίζουν την φρικαλαιότητα των δράσεων τους, αλλά και μία φωτογραφία μετά την επίθεση στη Βοστώνη το 2013.

truck1

Δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας “Aftonbladet” αναφέρει πως ο 39χρονος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και εργαζόταν στο χώρο των κατασκευών. Φιλικό του πρόσωπο, που έδωσε τις πληροφορίες στην εφημερίδα, ανέφερε: “Ποτέ δεν μίλαγε για πολιτική ή θρησκεία”.

“Για το μόνο πράγμα που μιλούσε ήταν για να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες δουλειές έτσι ώστε να στέλνει χρήματα στην οικογένειά του στην πατρίδα του”, πρόσθεσε.

Οι αρχές έχουν πολλά στοιχεία στα χέρια τους για τον συγκεκριμένο άντρα και πιστεύουν πως έχουν στα χέρια τους το σωστό πρόσωπο.

Ο δράστης, που είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους καιόταν συνελήφθη τα γυαλιά του ήταν σπασμένα, προσπάθησε να διαφύγει σε ένα κοντινό σταθμό του μετρό και να ανακατευτεί στο  πλήθος.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα “Aftonbladet” ότι ο άνδρας επιβιβάστηκε σε τρένο και κινήθηκε βόρεια προς το διεθνές αεροδρόμιο της Στοκχόλμης και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε τρένο με νότια κατεύθυνση.

Σκοπός του ήταν να μπερδέψει τους αστυνομικούς που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις