Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Χολιγουντιανή καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών στο ακρωτήρι Ταίναρο (video)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χολιγουντιανή καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών στο ακρωτήρι Ταίναρο (video)

Του Πέτρου Καρσιώτη Εικόνες που κόβουν την ανάσα σε ένα συγκλονιστικό βίντεο  έδωσε στη δημοσιότητα  το Λιμενικό Σώμα. Στο βίντεο καταγράφεται καρέ- καρέ, η καταδίωξη στη θάλασσα σκάφους λαθρεμπόρων ναρκωτικών που μετέφεραν μεγάλες ποσότητες κάνναβης. Γίνονται διακριτές οι προειδοποιητικές βολές από το ελικόπτερο καθώς το ταχύπλοο προσπαθεί να ξεφύγει στα νερά του Ιονίου. Οι σκηνές […]

limeniko2

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εικόνες που κόβουν την ανάσα σε ένα συγκλονιστικό βίντεο  έδωσε στη δημοσιότητα  το Λιμενικό Σώμα.

Στο βίντεο καταγράφεται καρέ- καρέ, η καταδίωξη στη θάλασσα σκάφους λαθρεμπόρων ναρκωτικών που μετέφεραν μεγάλες ποσότητες κάνναβης.

Γίνονται διακριτές οι προειδοποιητικές βολές από το ελικόπτερο καθώς το ταχύπλοο προσπαθεί να ξεφύγει στα νερά του Ιονίου.

Οι σκηνές της θαλάσσιας καταδίωξης των λαθρεμπόρων που δραστηριοποιούνταν καιρό τώρα στη  διακίνηση ναρκωτικών μεταξύ Αλβανίας, Ελλάδας και Ιταλίας, ξετυλίχθηκαν απόγευμα Παρασκευής.

limeniko3

Εντοπίστηκαν από τους Ιταλούς να ξεφορτώνουν σάκους κάνναβης

Τότε εντοπίστηκαν οι λαθρέμποροι  από τις Ιταλικές Αρχές να εκφορτώνουν  μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και να αποχωρούν με το ταχύπλοο,  αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα από τις ακτές της νότιας Ιταλίας.

Αποτέλεσμα της συνεχούς καταδίωξης αρχικά από τα επιχειρησιακά μέσα των Ιταλικών αρχών και εν συνεχεία, όταν το σκάφος διέφυγε και εισήλθε εντός των Ελληνικών Χωρικών υδάτων, των πλωτών περιπολικών και εναερίων μέσων της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη συνδρομή των αντίστοιχων εναερίων μέσων της FRONTEX, ήταν η ακινητοποίηση, από στοιχείο ελεύθερων σκοπευτών της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που επέβαινε σε ελικόπτερο.

limeniko3

Η ακινητοποίηση στο ακρωτήρι Ταίναρο

Η ακινητοποίηση του σκάφους έγινε   στη θαλάσσια περιοχή νότια του  ακρωτηρίου Ταίναρο, μετά από ρίψη βολών ακινητοποίησης, ενώ είχαν προηγηθεί προειδοποιητικές βολές  μπροστά από το σκάφος  σε ασφαλή απόσταση για αποφυγή τραυματισμών.

Επετεύχθη έτσι η  εξάρθρωση της  εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στη μεταφορά με ταχύπλοα σκάφη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μεταξύ της Αλβανίας, Ιταλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ευρώπη.

limeniko4
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις