Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Μπαλαούρα για το Άγιο Φως: “Με αυτά δεν μπορεί να παίζει κανείς” (vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Μπαλαούρα για το Άγιο Φως: “Με αυτά δεν μπορεί να παίζει κανείς” (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα το βράδυ της Ανάστασης. Υποστηρίζοντας πως είναι κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου αλλά και αρκετά δαπανηρό έθιμο, ο κ. Μπαλαούρας εξέφρασε την αντίθεση του. «Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής […]

07.04.2017 | 11:04

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα το βράδυ της Ανάστασης. Υποστηρίζοντας πως είναι κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου αλλά και αρκετά δαπανηρό έθιμο, ο κ. Μπαλαούρας εξέφρασε την αντίθεση του.

«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο. Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κόστος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλαούρας σε τηλεοπτική εκπομπή, προκαλώντας το θρησκευτικό αίσθημα πολλών Χριστιανών λίγες μέρες πριν το Πάσχα.

Εναντίον των δηλώσεων στρέφεται, εκτός από μεγάλη μερίδα κόσμου και η ίδια η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωση της, τονίζει πως κανένας δεν πρέπει να παίζει με τα Σύμβολα της Πατρίδας μας και με τις παραδόσεις αυτού του τόπου. Ρωτά μάλιστα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αν ο πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο πρόσφατα, θεωρείται παγανιστής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Μπαλαούρα πως το να έχει κανείς μηδενιστικές απόψεις απόλυτης ισοπέδωσης είναι δικαίωμά του. Δεν έχει κανένα δικαίωμα, όμως, να προσβάλλει τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και την Παράδοσή του.

Θέλουμε, επίσης, να ενημερώσουμε τον κ. Μπαλαούρα, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο, πως σε αυτόν τον, γεμάτο Ιστορία και Πολιτισμό, τόπο, οι Έλληνες θα υποδέχονται το Άγιο Φώς με ευλάβεια και με τιμές Αρχηγού Κράτους κάθε χρόνο.

Η Ελληνορθόδοξη Πίστη και Παράδοση αποτελούν βίωμα των Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας την Εθνική τους ταυτότητα και την πορεία τους στην Ιστορία. Κάθε προσπάθεια προσβολής ή υποβάθμισης αυτών, αγγίζει, τουλάχιστον, τη σφαίρα της γραφικότητας.

Καλή Ανάσταση!

Υ.Γ. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Μπαλαούρα, που επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο, είναι και εκείνος παγανιστής;».

 

 

Exit mobile version