Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εργοστάσιο αντικατέστησε με ρομπότ το προσωπικό και είδε αύξηση 250% στην παραγωγή!
PLUS

Εργοστάσιο αντικατέστησε με ρομπότ το προσωπικό και είδε αύξηση 250% στην παραγωγή!

Η επικίνδυνη ανάπτυξη της τεχνολογίας φαίνεται πως θα αυξήσει ραγδαία την ανεργία, αφού οι περισσότερες εταιρείες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην πρόσληψη «ρομποτικού προσωπικού». Αυτό επιβεβαιώνεται και από το εργοστάσιο στην πόλη Dongguan της Κίνας, που ασχολείται με την παραγωγή κινητών τηλεφώνων. Το Changying Precision Technology Company που απασχολούσε 650 εργάτες, αντικατέστησε το 90% των υπαλλήλων με μηχανές, κρατώντας μόνο […]

root

Η επικίνδυνη ανάπτυξη της τεχνολογίας φαίνεται πως θα αυξήσει ραγδαία την ανεργία, αφού οι περισσότερες εταιρείες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην πρόσληψη «ρομποτικού προσωπικού».

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το εργοστάσιο στην πόλη Dongguan της Κίνας, που ασχολείται με την παραγωγή κινητών τηλεφώνων.

Το Changying Precision Technology Company που απασχολούσε 650 εργάτες, αντικατέστησε το 90% των υπαλλήλων με μηχανές, κρατώντας μόνο 60 άτομα.

Αυτό που είδε ήταν απόλυτα εντυπωσιακό.

Η παραγωγικότητα αυξήθηκε σε ποσοστό 250% ενώ τα λάθη μειώθηκαν κατά 80%!

Τώρα, στο εργοστάσιο «εργάζονται» 60 ρομπότ που λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο σε 10 γραμμές παραγωγής ενώ οι 60 υπάλληλοι που έμειναν, ελέγχουν τη γραμμή παραγωγής και παρακολουθούν τα ρομπότ.

Η δήλωση του γενικού διευθυντή του εργοστασίου Luo Weiqian πως θα μπορούσε να πέσει και στους 20 ο αριθμός των εργαζομένων, δείχνει την κατάσταση που έρχεται στον κόσμο.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, «μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, το 47% των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ είναι “σε κίνδυνο” λόγω των ρομπότ».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις