Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τρομοκρατικό το χτύπημα στη Στοκχόλμη: Πέντε νεκροί (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικό το χτύπημα στη Στοκχόλμη: Πέντε νεκροί (pics-vid)

Πέντε οι νεκροί από το φορτηγό που έπεσε σε πεζούς στη Στοκχόλμη, ενώ τα μέσα υποστηρίζουν πως έπεσαν πυροβολισμοί πριν την τρελή πορεία του οχήματος. «Η Σουηδία δέχθηκε επίθεση», δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφεν Λεβέν. Η αστυνομία  αντιμετωπίζει το αιματηρό περιστατικό ως τρομοκρατικό. Ένας άνδρας έχει προσαχθεί από τις σουηδικές αρχές ως ύποπτος […]

stok

Πέντε οι νεκροί από το φορτηγό που έπεσε σε πεζούς στη Στοκχόλμη, ενώ τα μέσα υποστηρίζουν πως έπεσαν πυροβολισμοί πριν την τρελή πορεία του οχήματος.

«Η Σουηδία δέχθηκε επίθεση», δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφεν Λεβέν. Η αστυνομία  αντιμετωπίζει το αιματηρό περιστατικό ως τρομοκρατικό.

SWEDEN22

Ένας άνδρας έχει προσαχθεί από τις σουηδικές αρχές ως ύποπτος για την επίθεση και ανακρίνεται, ενώ τα τελευταία λεπτά υπάρχουν αναφορές και για δεύτερη προσαγωγή, ενώ οι αρχές φέρονται να αναζητούν και τρίτο άτομο.

Στις 18:50, η σουηδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του βασικού υπόπτου για την επίθεση. Πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας, με γκρι σκούρα κουκούλα, λευκή φανέλα ή πουκάμισο και πράσινο τζάκετ.

swee01

Όπως έγινε γνωστό, έχει οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, με πληροφορίες μέσω πολιτών, αλλά και των καμερών ασφαλείας στην περιοχή.

Ο αρχηγός της σουηδικής αστυνομίας, Νταν Ελιάσον, δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με τον ή τους ύποπτους που οδηγούσε ή οδηγούσαν το φορτηγό.

swee03

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Στοκχόλμης, Γιαν Έβενσον, πρόσθεσε πως δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, αλλά εξετάζονται άτομα που μπορεί να συνδέονται με την επίθεση.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας, Άντερς Θόρνμπεγκ, δήλωσε ότι οι σουηδικές αρχές εξέταζαν το σενάριο της επίθεσης την προηγούμενη εβδομάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι περίμεναν ένα χτύπημα.

sou1 swe001 STOK3 STOK4

Οι επίσημες πληροφορίες της σουηδικής αστυνομίας

Οι πληροφορίες που έδωσε η ηγεσία της σουηδικής αστυνομίας, συνοψίζονται στα εξής:

-Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πληροφορίες για νεκρούς. Όλα είναι πολύ πρόσφατα ακόμη και δεν μπορούμε να δώσουμε αριθμούς νεκρών και τραυματιών.

-Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός ή αν πρέπει να περιμένουμε και άλλα.

-Έχουμε ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε στρατηγικά σημεία

-Δεν μας εξέπληξε το γεγονός. ΄Εχουν συμβεί πολλά παρόμοια στην Ευρώπη.

-Όλη η δύναμη της αστυνομίας είναι επί ποδός.

Το φορτηγό είχε κλαπεί νωρίτερα σήμερα το πρωί και ανήκε σε εταιρεία ζυθοποιίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις