Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μαρί Λεπέν: “Δεν μπορούμε να βασιστούμε στην κατεστραμμένη Ελλάδα”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μαρί Λεπέν: “Δεν μπορούμε να βασιστούμε στην κατεστραμμένη Ελλάδα”

Μετά τον Φιγιόν που παρουσίασε την Ελλάδα σαν παράδειγμα προς αποφυγήν στους ψηφοφόρους, έρχεται και η Μαρί Λεπέν να χαρακτηρίσει την χώρα μας «κατεστραμμένη». Εκτός όμως από την «κατεστραμμένη Ελλάδα» η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν, έκανε λόγο και για την «βυθισμένη» Ιταλία- δύο χώρες που η Γαλλία δεν μπορεί να εμπιστευτεί για […]

headlineImage.adapt.1460.high.France_far_right_Marie_Le_Pen_05252014.1429110982205

Μετά τον Φιγιόν που παρουσίασε την Ελλάδα σαν παράδειγμα προς αποφυγήν στους ψηφοφόρους, έρχεται και η Μαρί Λεπέν να χαρακτηρίσει την χώρα μας «κατεστραμμένη».

Εκτός όμως από την «κατεστραμμένη Ελλάδα» η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν, έκανε λόγο και για την «βυθισμένη» Ιταλία- δύο χώρες που η Γαλλία δεν μπορεί να εμπιστευτεί για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό BFM-TV, η Λεπέν δήλωσε πως η προσήλωση του λαού σε μια ιδεολογία που θέλει ανοιχτά σύνορα, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο.

«Πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, δεν μπορούμε πλέον να είμαστε στην αφέλεια. Είμαστε σε πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε, πως είναι η μόνη από όσους διεκδικούν την προεδρία που θέλει την επαναφορά των εθνικών συνόρων.

Η Λεπέν αναφέρθηκε και στην ΕΕ που βρίσκεται σε κρίση, ενώ για ακόμα μία φορά σημείωσε πως αν κερδίσει την προεδρία της χώρας της, θα σύρει τη Γαλλία σε δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Όσο για τον πρόεδρο της Αμερικής και την επίθεση στις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς εξέφρασε την διαφωνία της.

Όπως είπε, οι ψηφοφόροι της Αμερικής επέλεξαν τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί υποστήριζε πως οι ΗΠΑ δεν θα λειτουργούν πλέον ως ο «αστυφύλακας» της διεθνούς κοινότητας, ούτε θα «παρεμβαίνουν» στο εξωτερικό.

Γνωστή για τις φιλικές σχέσεις της με τη Ρωσία, στο θέμα της Συρίας πήρε πλαγίως το μέρος της.

«Μήπως είναι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ που στέλνει στρατιώτες στους δρόμους μας για να σκοτώσει τα παιδιά μας; Όχι, αυτό το κάνει το Ισλαμικό Κράτος», κατέληξες η Λεπέν, πετώντας τα καρφιά της στον Τραμπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις