Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δύο δολοφονίες ηλικιωμένων μέσα σε λίγες ώρες στο κέντρο της Αθήνας!
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο δολοφονίες ηλικιωμένων μέσα σε λίγες ώρες στο κέντρο της Αθήνας!

Με τον φόβο ζουν οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας καθώς η εγκληματικότητα δείχνει ανεξέλεγκτη αφού σχεδόν καθημερινά επικίνδυνοι κακοποιοί «μπουκάρουν» σε διαμερίσματα ηλικιωμένων πολιτών. Το απόγευμα τις Τετάρτης και μέσα σε λίγες ώρες δύο δολοφονίες ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος. Λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ στα χέρια δύο ληστών άφησε την τελευταία του […]

ASTYNOMIA

Με τον φόβο ζουν οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας καθώς η εγκληματικότητα δείχνει ανεξέλεγκτη αφού σχεδόν καθημερινά επικίνδυνοι κακοποιοί «μπουκάρουν» σε διαμερίσματα ηλικιωμένων πολιτών.

Το απόγευμα τις Τετάρτης και μέσα σε λίγες ώρες δύο δολοφονίες ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος.

Λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ στα χέρια δύο ληστών άφησε την τελευταία του πνοή ένας 70χρονος συνταξιούχος γιατρός μέσα στο διαμέρισμά του στην πλατεία Βάθης.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονες όταν άκουσε φασαρία στο διαμέρισμα 6ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Μάρνη.

Όταν έφτασαν στο σημείο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν δύο άνδρες να επιχειρούν να διαφύγουν πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι τους οποίους και συνέλαβαν. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν Ρουμάνο και έναν Έλληνα.

Πάλεψε με τους ληστές-δολοφόνους

Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος ο 70χρονος ένοικος χωρίς τις αισθήσεις του. Όλα δείχνουν ότι ο ηλικιωμένος πάλεψε σθεναρά με τους δύο ληστές οι οποίοι για να τον ακινητοποιήσουν τον χτύπησαν άγρια και στη συνέχεια τον έδεσαν στο κρεβάτι και τον φίμωσαν.

Οι γείτονες που άκουσαν φωνές από το διαμέρισμα ειδοποίησαν την αστυνομία.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, που βρήκαν νεκρό τον άτυχο γιατρό, και ταυτόχρονα τους δύο δράστες, την ώρα που εκείνοι προσπαθούσαν να διαφύγουν με τα κλοπιμαία.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Άλλη μια πληροφορία που συγκλονίζει αναφέρει ότι ο 70χρονος είχε ιατρικό ραντεβού με τους δύο δράστες που εμφανίστηκαν ως πελάτες-ασθενείς και τους άνοιξε την πόρτα χωρίς να γνωρίζει ότι θα ήταν και οι δολοφόνοι του.

Λίγη ώρα νωρίτερα νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στον 1ο όροφο, βρέθηκε άνδρας 75 ετών, στην οδό Αλκαμένους, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα.

Όλα τα στοιχεία οδηγούν στη δολοφονία από ο άτυχος άνδρας βρέθηκε άνασκελα με τα ρούχα του στο πάτωμα μέσα στο υπνοδωμάτιό του και έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη, πιθανότατα μαχαιριές

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη ενώ ο 70χρονος είχε μέρες να δώσει σημεία ζωής γεγονός που ανησύχησε τους γείτονες που ειδοποίησαν το 100.

Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκαν σημάδια παραβίασης της πόρτας ή νε έχει γίνει έρευνα στους χώρους του διαμερίσματος και πιθανότητα ο άτυχος άνδρας άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στον δολοφόνο του.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις