Liberation: Καρφώνει τον Άσαντ για τα νεκρά παιδιά με ένα ανατριχιαστικό εξώφυλλο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Liberation: Καρφώνει τον Άσαντ για τα νεκρά παιδιά με ένα ανατριχιαστικό εξώφυλλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Οι εικόνες από την επίθεση που σημειώθηκε στην Χαν Σεϊχούν της ανταρτοκρατούμενης επαρχίας Ιντλίμπ, έχουν σοκάρει ολόκληρο τον κόσμο. Μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα απεικονίστηκαν μέσα στα αίματα, να μην μπορούν να αναπνεύσουν. Όπως όλα δείχνουν ως τώρα, την ευθύνη για την τραγωδία έχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ. Η […]

06.04.2017 | 14:41

Οι εικόνες από την επίθεση που σημειώθηκε στην Χαν Σεϊχούν της ανταρτοκρατούμενης επαρχίας Ιντλίμπ, έχουν σοκάρει ολόκληρο τον κόσμο. Μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα απεικονίστηκαν μέσα στα αίματα, να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Όπως όλα δείχνουν ως τώρα, την ευθύνη για την τραγωδία έχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η εφημερίδα Liberation, που έχει αφιέρωμα στην χημική επίθεση, υποστηρίζει πως έχει στα χέρια της στοιχεία που ενοχοποιούν τον Άσαντ.

Με ένα εξώφυλλο «γροθιά» στο στομάχι και τίτλο «Τα παιδιά του Άσαντ» η γαλλική εφημερίδα δίνει μια εικόνα της φρίκης στην Συρία.

Η κατακραυγή μπροστά στο θέαμα των ανήλικων θυμάτων, ήταν παγκόσμια.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) τα θύματα της επίθεσης εμφανίζουν συμπτώματα που συνάδουν με αντίδραση σε νευροτοξικό παράγοντα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τόνισαν πως οι θάνατοι προκλήθηκαν από αέριο σαρίν το οποίο έριψαν συριακά αεροσκάφη, ενώ η Ρωσία – που έχει δεχθεί σοβαρές επικρίσεις για την βοήθεια που προσφέρει στον Άσαντ – δήλωσε πως το δηλητηριώδες αέριο διέρρευσε από αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών την οποία έπληξαν συριακά μαχητικά.

Το σαρίν είναι ένα οργανοφωσφορικό μείγμα και νευροτοξικός παράγοντας. Το χλώριο και το αέριο μουστάρδας, που θεωρείται επίσης πιθανό ότι έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στη Συρία, δεν είναι.

Η Αμερική, είναι έτοιμη να αναλάβει δράση, υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ, και το «παιχνίδι» φαίνεται να γίνεται ακόμη πιο σκληρό…

 

Exit mobile version