Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τσίπρας σε Τουσκ: Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αν δεν κλείσει η αξιολόγηση “τώρα” (video)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας σε Τουσκ: Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αν δεν κλείσει η αξιολόγηση “τώρα” (video)

Δήλωση- βόμβα έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων Τύπου με τον Ντόναλντ Τουσκ. Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση πριν από το Πάσχα, στη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη σύγκληση Έκτακτης Συνόδου Κορυφής «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμα παιγνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και […]

toysk10

Δήλωση- βόμβα έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων Τύπου με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση πριν από το Πάσχα, στη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη σύγκληση Έκτακτης Συνόδου Κορυφής

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμα παιγνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και της προοπτικής της Ευρώπης»

«Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς κάποιοι βάζουν επιπρόσθετες απαιτήσεις παραβιάζοντας τα συμφωνημένα».

«Ορισμένοι εκ των πιστωτών μας εμφανίζονται ακόμα και σήμερα αμετανόητοι. Μετά τις καθυστερήσεις που προκάλεσαν στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης με απαιτήσεις για αχρείαστα πρόσθετα μέτρα για το 2018 σήμερα επαναλαμβάνουν την ίδια τακτική κωλυσιεργίας», συμπλήρωσε.

«Δεν παίζουμε ένα παιχνίδι, παίζουμε με το μέλλον ενός ολόκληρου λαού», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ανώτερες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, αν η συμφωνία δεν έρθει άμεσα.

Από τν πλευρά του ο κ. Τουσκ εξέφρασε την αισιοδοξία του, καλώντας τον κ. Τσίπρα να κάνει υπομονή.

«Οι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους στο Eurogroup της Παρασκευής και να επιτύχουν μία συμφωνία. Αυτό το είναι το μόνο θετικό αποτέλεσμα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή, αλλά νομίζω ότι είμαστε κοντά, πολύ κοντά σε αυτήν τη συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα ήδη έχει τιμωρηθεί αρκετά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις