Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συνάντηση Τσίπρα- Τουσκ: Είμαστε σε ζωτικής σημασίας στιγμή
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Τσίπρα- Τουσκ: Είμαστε σε ζωτικής σημασίας στιγμή

Κορυφώνονται οι επαφές και οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα που βαραίνει γύρω από το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αφήσουμε πίσω την κρίση, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον […]

tsipras_tusk_maximou

Κορυφώνονται οι επαφές και οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα που βαραίνει γύρω από το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αφήσουμε πίσω την κρίση, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να επωμιστούν τις ευθύνες τους, για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη και ασφαλή» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι σήμερα είναι πιο αισιόδοξος, από χθες, για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο θα είναι περισσότερο αισιόδοξος από σήμερα.

«Λόγω της αποφασιστικότητας και του πραγματισμού που επιδεικνύετε είμαι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση», είπε απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ εξέφρασε την άποψη πως, βεβαίως, βρισκόμαστε μακριά ακόμα, από το να μιλάμε για ένα «success story» στην ελληνική οικονομία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι επισκέπτεται τη χώρα μας «ως φίλος».

Δείτε το απόσπασμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις