Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξήγαγαν με φορτηγά διεθνών μεταφορών πλάκες… “σοκολάτας”! (photos)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξήγαγαν με φορτηγά διεθνών μεταφορών πλάκες… “σοκολάτας”! (photos)

Του Πέτρου Καρσιώτη Εξήγαγαν από τη χώρα με φορτηγά διεθνών μεταφορών πλάκες… «σοκολάτας», αλλά τους συνέλαβαν, σε Ελλάδα και Σουηδία! Απλούστατα, γιατί οι πλάκες «σοκολάτας» δεν ήταν το παγκόσμια λαχταριστό γλύκισμα, αλλά ο τύπος της… ινδικής κάνναβης! Μαζί με τη… σοκολάτα, σε ειδικές κρύπτες των φορτηγών διεθνών μεταφορών, μεταφέρονταν και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, , στις Σκανδιναβικές […]

police_car_light.medium

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εξήγαγαν από τη χώρα με φορτηγά διεθνών μεταφορών πλάκες… «σοκολάτας», αλλά τους συνέλαβαν, σε Ελλάδα και Σουηδία!

Απλούστατα, γιατί οι πλάκες «σοκολάτας» δεν ήταν το παγκόσμια λαχταριστό γλύκισμα, αλλά ο τύπος της… ινδικής κάνναβης!

Μαζί με τη… σοκολάτα, σε ειδικές κρύπτες των φορτηγών διεθνών μεταφορών, μεταφέρονταν και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, , στις Σκανδιναβικές χώρες!

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος που συναποτελούσαν δύο συνεργαζόμενες εγκληματικές οργανώσεις, συνεργάστηκαν η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής,  τελωνειακοί της Σουηδίας και οι αστυνομικές αρχές Ολλανδίας, Γερμανίας και Νορβηγίας.

07022017nark002

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες- Ο ένας στο Μάλμε της Σουηδίας

Στην επιχείρηση, που εξελίχθηκε παράλληλα στην Αθήνα, στην Κεφαλονιά και στο Μάλμε της Σουηδίας, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες.

Ένας  37χρονος, ένας 32χρονος και ένας 45χρονος.

Ο 45χρονος συνελήφθη στον συνοριακό σταθμό Όρεσουντ στο Μάλμε Σουηδίας, ως οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών, το οποίο μετέφερε μέσα σε  κρύπτη, 47 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και 3 κιλά κοκαΐνης, έμφορτα από Ολλανδία με τελικό προορισμό την Νορβηγία.

07022017nark001

Εμπλεκόμενοι πέντε Έλληνες έγκλειστοι των φυλακών

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι πέντε Έλληνες,  έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας,  ενώ αναζητούνται ως μέλη της οργάνωσης  ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο  ακόμη Έλληνες.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα, συγκροτήθηκε το Μάρτιο του  2017 με σκοπό την μεταφορά και διαμετακόμιση των ναρκωτικών, μεταξύ διαφόρων ευρωπαϊκών Χωρών.

Αρχηγικό μέλος είναι ο 47χρονος έγκλειστος, ο οποίος έδινε κατευθυντήριες εντολές στον 37χρονο συλληφθέντα, ο οποίος με την σειρά του συντόνιζε όλη την διαδικασία της μεταφοράς και την αποστολή των χρημάτων στα μέλη της οργάνωσης.

Η δεύτερη ομάδα συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο. Αρχηγικό μέλος είναι ο 44χρονος ο οποίος μετά από επικοινωνία με τα μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, κατηύθυνε μέσω του 51χρονου έγκλειστου, την μεταφορά των ναρκωτικών.

Επιπλέον, ο 37χρονος έγκλειστος παρείχε τα μέσα (φορτηγά) για τις μεταφορές.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις