Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απειλούν με θάνατο τον dj που έπαιξε σε ρεμίξ το κάλεσμα της μουσουλμανικής προσευχής (pic-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλούν με θάνατο τον dj που έπαιξε σε ρεμίξ το κάλεσμα της μουσουλμανικής προσευχής (pic-vid)

Απειλές για τη ζωή του και υβριστικά μηνύματα δέχεται ο Βρετανός DJ Dax J που έκανε ένα μεγάλο λάθος σε κλαμπ της Τυνησίας, το βράδυ της Παρασκευής. Την ώρα που το πλήθος διασκέδαζε σε κέντρο κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χαμμαμέτ, ο Βρετανός έπαιξε σε dance remix το κάλεσμα των μουσουλμάνων για προσευχή. Το video αναρτήθηκε στο διαδίκτυο […]

d

Απειλές για τη ζωή του και υβριστικά μηνύματα δέχεται ο Βρετανός DJ Dax J που έκανε ένα μεγάλο λάθος σε κλαμπ της Τυνησίας, το βράδυ της Παρασκευής.

Την ώρα που το πλήθος διασκέδαζε σε κέντρο κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χαμμαμέτ, ο Βρετανός έπαιξε σε dance remix το κάλεσμα των μουσουλμάνων για προσευχή.

Το video αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Κυριακή και ο σάλος που ξέσπασε ανάγκασε τις Αρχές να κλείσουν το κέντρο.

Σύμφωνα με το BBC έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

«Αφού επιβεβαιώθηκαν τα γεγονότα, αποφασίσαμε να κλείσουμε το κλαμπ»  ανέφερε ο κυβερνήτης της Ναμπέλ, Μανάουαρ Κουερτανί ενώ πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου προσήχθη για «παραβίαση των χρηστών ηθών».

«Δεν θα επιτρέψουμε επιθέσεις κατά των θρησκευτικών αισθημάτων και των ιερών», υπογράμμισε.

Οι διοργανωτές του Orbit Festival ζήτησαν συγγνώμη, αρνούμενοι να πάρουν την ευθύνη.

«Ο DJ δεν αντιλήφθηκε ότι μπορεί να προσβάλει το κοινό μιας μουσουλμανικής χώρας, όπως η δική μας» ανέφεραν στην ανάρτηση τους στο Facebook.

Ο ίδιος ο DJ Dax J ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη, ωστόσο έχει ήδη ξεσπάσει ένα κύμα μίσους εναντίον του.

“Δεν είχα καμία πρόθεση να αναστατώσω” είπε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook πριν την κατεβάσει λίγο αργότερα,με πολλούς να ορκίζονται εκδίκηση.

dj_dax

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις