Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αναγνωρίστηκε ο μακελάρης της Αγίας Πετρούπολης (pics)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Αναγνωρίστηκε ο μακελάρης της Αγίας Πετρούπολης (pics)

Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη που σκόρπισε τον θάνατο σε 11 ανθρώπους, ανάμεσα τους και παιδιά, και τραυμάτισε άλλους 50. Ο βομβιστής αυτοκτονίας όπως όλα δείχνουν, είναι ο 22χρονος Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, Ρώσος πολίτης γεννημένος στο Κιργιστάν, φωτογραφίες του οποίου κυκλοφορούσαν από χτες. https://twitter.com/JulienLeClezio/status/848870569638494209 https://twitter.com/JulienLeClezio/status/849062905706369024 Ο νεαρός, που φέρεται να συνδέεται […]

kirgi

Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη που σκόρπισε τον θάνατο σε 11 ανθρώπους, ανάμεσα τους και παιδιά, και τραυμάτισε άλλους 50.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας όπως όλα δείχνουν, είναι ο 22χρονος Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, Ρώσος πολίτης γεννημένος στο Κιργιστάν, φωτογραφίες του οποίου κυκλοφορούσαν από χτες.

https://twitter.com/JulienLeClezio/status/848870569638494209

https://twitter.com/JulienLeClezio/status/849062905706369024

Ο νεαρός, που φέρεται να συνδέεται με ριζοσπάστες Ισλαμιστές, στις φωτογραφίες φορά γυαλιά κι ένα σακίδιο στην πλάτη.

Δείχνει άνετος όμως σφίγγει τις γροθιές του.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο βομβιστής ζούσε τουλάχιστον έξι χρόνια στη Ρωσία.

«Ένας Ρώσος πολίτης με καταγωγή από το Κιργιστάν είναι, πιθανότατα, πίσω από την επίθεση στο Μετρό» είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Εθνική Ασφάλεια του Κιργιστάν Ραχάτ Σουλαϊμάνον στο πρακτορείο Interfax.

Στο twitter υπάρχουν και φωτογραφίες που εμφανίζουν το άψυχο σώμα του στα συντρίμμια του Μετρό, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται.

https://twitter.com/JulienLeClezio/status/849064653133107202

Ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός που σκόρπισε το θάνατο στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης ήταν αυτοσχέδιος και ο δεύτερος, για τον οποίο είχαν χρησιμοποιηθεί εκρηκτικά ενός κιλού ΤΝΤ, βρισκόταν μέσα σε έναν πυροσβεστήρα.

russia_suspect6_413_355

Οι Αρχές της Ρωσίας είναι πολύ προσεκτικές και δίνουν ελάχιστες πληροφορίες προς το παρόν. Το ενεχόμενο να μην υπήρξε καμικάζι και οι δράστες να κρύβονται, δεν έχει κλείσει ακόμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο καιρό πριν, οι τζιχαντιστές κάλεσαν να γίνουν επιθέσεις στη Ρωσία εξαιτίας της επέμβασής της για να υποστηρίξει τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2015.

Από την άλλη, οι Αρχές στρέφονται και  σε Τσετσένους εθνικιστές ή συνεργασία αυτών με τους μαχητές του ΙΚ.

russia_suspect

Οι Τσετσένοι ή άλλοι Καυκάσιοι αντάρτες καθώς και οι τζιχαντιστές είναι γνωστό ότι συνωμοτούν για να επιτεθούν σε συγκοινωνιακούς κόμβους στη Ρωσία-ιδίως δε στη Μόσχα.

kamikaze3

Το πιο πιθανό σενάριο όμως για την ώρα, είναι η επίθεση να προέρχεται από τον ISIS, που από χθες, οπαδοί του πανηγυρίζουν στα social media για τους νκρούς…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις