Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βαριά πρόστιμα στα κανάλια για προσπάθεια χειραγώγησης στην περίοδο του δημοψηφίσματος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαριά πρόστιμα στα κανάλια για προσπάθεια χειραγώγησης στην περίοδο του δημοψηφίσματος

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν τα κανάλια, ύστερα από απόφαση του ΕΣΡ, καθώς την περίοδο του δημοψηφίσματος παρουσίαζαν τα γεγονότα με μη αντικειμενικό τρόπο. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην Αυγή, στον ΣΚΑΪ επεβλήθησαν τρεις κυρώσεις, συνολικού ύψους 50.000 ευρώ για ισάριθμες παραβιάσει της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας: – κύρωση ύψους 15.000 ευρώ για τη μετάδοση πολιτικών […]

dimo

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν τα κανάλια, ύστερα από απόφαση του ΕΣΡ, καθώς την περίοδο του δημοψηφίσματος παρουσίαζαν τα γεγονότα με μη αντικειμενικό τρόπο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην Αυγή, στον ΣΚΑΪ επεβλήθησαν τρεις κυρώσεις, συνολικού ύψους 50.000 ευρώ για ισάριθμες παραβιάσει της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας:

– κύρωση ύψους 15.000 ευρώ για τη μετάδοση πολιτικών εκπομπών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πριν το δημοψήφισμα, πρακτική που απαγορεύεται από τον νόμο, για το δημοψήφισμα και για τις εκλογικές διαδικασίες. Ο νόμος επιτρέπει τη μετάδοση πολιτικών εκπομπών μέχρι ώρα 24.00 τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, πριν την εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Ο αντιπρόεδρος Ρ. Μορώνης μειοψήφισε, ζητώντας υψηλότερο πρόστιμο, ύψους 50.000 ευρώ.

– κύρωση ύψους 15.000 ευρώ για ανισομέρεια των δύο πλευρών στις συζητήσεις και τα «στρογγυλά τραπέζια» που διοργάνωσε ο σταθμός. Το ΕΣΡ διαπίστωσε πολλαπλάσια παρουσία των υποστηρικτών του ΝΑΙ έναντι του ΟΧΙ.

– κύρωση ύψους 20.000 ευρώ για ανισομέρεια στην παρουσίαση των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΟΧΙ και του ΝΑΙ. Διαπιστώθηκε εκτενής κάλυψη της συγκέντρωσης του ΝΑΙ και μηδαμινή παρουσίαση του ΟΧΙ.

MEGA: 20.000 ευρώ

Ο σταθμός κατά την περίοδο εκείνη προέβαλε συνεχώς υπό τη μορφή “τρέιλερ”, δήλωση του οικονομολόγου καθηγητή Ι. Τσαμουργκέλη, που εξηγούσε την καταστροφή που θα έρθει σε περίπτωση που η πλειοψηφία επιλέξει το «ΟΧΙ». Εκκρεμεί ο έλεγχος του σταθμού για προσβολή προσωπικότητας ή άλλες παραβάσεις, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης «γκάλoπ» στο δρόμο, όπου δημοσιογράφος σπρώχνει μπροστά από την κάμερα ηλικιωμένο, όταν συνειδητοποιεί πως είναι υπέρ του «ΟΧΙΟ», κάτι που φυσικά το κανάλι δεν ήθελε να δείξει.

ΑΝΤ1: 15.000 ευρώ

Το κανάλι μετέδιδε πολιτική εκπομπή στο απαγορευμένο διάστημα του Σαββατοκύριακου πριν το δημοψήφισμα.  Το ίδιο ποσό επεβλήθη και στο Έψιλον, για τον ίδιο λόγο.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση για το STAR, καθώς όπως διαπιστώθηκε, μετέδωσε τη συγκέντρωση του ΝΑΙ 112 λεπτά και τη συγκέντρωση του ΟΧΙ μόλις 2 λεπτά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις