Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η Συρία βάφεται με αίμα και η οικογένεια Ασσαντ απολαμβάνει μια αμύθητη περιουσία (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Συρία βάφεται με αίμα και η οικογένεια Ασσαντ απολαμβάνει μια αμύθητη περιουσία (pics)

Ενώ οι φωτογραφίες φρίκης, με παιδιά να πεθαίνουν σε λίμνες αίματος ή να ψυχορραγούν από τα χημικά, κυκλοφορούν από τη Συρία σε όλον τον κόσμο, η οικογένεια Ασσαντ παλεύει να κρατήσει την αμύθητη περιουσία της. Οι Ισπανικές Αρχές ξεκίνησαν κατόπιν σημερινής εντολής έρευνα,στο παλάτι της οικογένειας του Μπασάρ Αλ Ασσαντ που ανήκει στον θείο του […]

asad (1)

Ενώ οι φωτογραφίες φρίκης, με παιδιά να πεθαίνουν σε λίμνες αίματος ή να ψυχορραγούν από τα χημικά, κυκλοφορούν από τη Συρία σε όλον τον κόσμο, η οικογένεια Ασσαντ παλεύει να κρατήσει την αμύθητη περιουσία της.

Οι Ισπανικές Αρχές ξεκίνησαν κατόπιν σημερινής εντολής έρευνα,στο παλάτι της οικογένειας του Μπασάρ Αλ Ασσαντ που ανήκει στον θείο του Rifaat, στην πόλη Μαρμπέλα.

Ήδη έχουν κατασχεθεί παλάτια, κτίρια και γραφεία στη Γαλλία, καθώς ο αδερφός του πατέρα του Ασσάντ κατηγορείται για κλοπή δημοσίου χρήματος και ξέπλυμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η οικογένεια που κυριολεκτικά δεν ξέρει πόσα έχει, απολαμβάνει έναν παραπάνω από χλιδάτο τρόπο ζωής, την ώρα που η Συρία βάφεται με αίμα.

Παλάτια σε Παρίσι, Λονδίνο και Ισπανία, πανάκριβα αυτοκίνητα και ζωή μέσα στην πολυτέλεια, είναι όσα περιγράφουν την καθημερινότητα τους.

asa2

Ο Rifaat τώρα προσπαθεί να σώσει ο,τι μπορεί από την περιουσία του, καθώς ο εισαγγελέας της Γαλλίας διέταξε να κατασχεθούν για να μην μπορέσει να προχωρήσει ο θείος του προέδρου της Συρίας, σε πώληση τους.

Ο γιός του Rifaat al-Assad, Siwar ζει στο δικό του πολυτελές σπίτι οκτώ υπνοδωματίων στο Crown Estate του βρετανικού Surrey.

Ο Abdel Halim Khaddam,μέλος της οικογένειας που βοήθησε τον Hafez να θεμελιώσει την εξουσία του στη δεκαετία του ’70, διαμένει στη Villa Said, στο Παρίσι.

Τρίτος είναι ο Mustafa Tlass, πρώην υπουργός Άμυνας του Hafez ο οποίος, όπως και οι δύο προηγούμενοι, ισχυρίζεται ότι είναι αντίθετος στο τωρινό καθεστώς του Ασσαντ.

Ο Tlass, 84 ετών, εγκατέλειψε την Συρία πριν ξεκινήσει ο εμφύλιος πόλεμος και ζει μια χλιδάτη ζωή με την κόρη του και τον εγγονό του.

asa3

Η κόρη του Nahed Ojjeh, η οποία κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία μετά τον θάνατο του πωλητή όπλων συζύγου της, κυκλοφορεί ανελλιπώς στους κοσμικούς κύκλους του Παρισιού.

Ο γιός της Akram, επιδεικνύει συχνά στα social media τον τεράστιο πλούτο του.

asa5 asa4

Οδηγεί Bugattis και Ferraris, και ποζάρει με τα καλάσνικοφ.

asa6 asa7

Η περιουσία του Rifaar στη Γαλλία εκτιμάται πως αγγίζει τα 90 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διαχειρίζεται μυστήρια εταιρεία Λουξεμβούργο, ενώ εταιρείες offshore έχουν αναλάβει τα παλάτια σε Λονδίνο και Ισπανία.

asa8 asa9
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις