Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δίδυμο ληστών έστηνε ενέδρες με μαχαίρι και κόλπο… το τσιγάρο!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίδυμο ληστών έστηνε ενέδρες με μαχαίρι και κόλπο… το τσιγάρο!

Του Πέτρου Καρσιώτη Έστηναν ενέδρες σε ανύποπτους πεζούς γύρω από μεγάλα εμπορικά κέντα, σε πάρκα, όπου οι πολίτες έκαναν τον περίπατό τους, δίπλα σε σταθμούς Μετρό και Ηλεκτρικού. Ο ένας από τους δράστες πλησίαζε τους “στόχους” και δήθεν ζητούσε τσιγάρο. Την ώρα που τα ανύποπτα θύματα έσκυβαν το κεφάλι για να βγάλουν το πακέτο, έβλεπαν […]

police_car_light.medium

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έστηναν ενέδρες σε ανύποπτους πεζούς γύρω από μεγάλα εμπορικά κέντα, σε πάρκα, όπου οι πολίτες έκαναν τον περίπατό τους, δίπλα σε σταθμούς Μετρό και Ηλεκτρικού.

Ο ένας από τους δράστες πλησίαζε τους “στόχους” και δήθεν ζητούσε τσιγάρο. Την ώρα που τα ανύποπτα θύματα έσκυβαν το κεφάλι για να βγάλουν το πακέτο, έβλεπαν με τρόμο τον νεαρό ληστή να τραβάει στιλέτο και να το κολλάει στα πλευρά!

Ανάγκαζε τα θύματα να τους παραδώσουν χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα. Σε μικρή απόσταση από τον 18χρονο Ρομά, στεκόταν συνεργός του, ο οποίος όλη την ώρα της ληστείας με την παγίδα του τσιγάρου και της… φωτιάς, κρατούσε τσίλιες για την περίπτωση εμφάνισης της Αστυνομίας.

Παρακολουθούσε από απόσταση και επενέβαινε με χτυπήματα όταν τα θύματα αντιστέκονταν 

Παρακολουθούσε όμως και όταν έβλεπε ότι κάποιο θύμα προσπαθούσε να αντισταθεί πλησίαζε και άρχισε να το γρονθοκοπεί έως ότου πέσει κάτω και παραδώσει αυτά που είχε πάνω του.

Βροχή κυριολεκτικά έφθαναν οι καταγγελίες στην Αστυνομία, ώσπου αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, στο πλαίσιο εντατικής αναζήτησης του διδύμου των δραστών που λίγο νωρίτερα είχε ληστέψει δύο άτομα στην περιοχή, κατάφεραν να συλλάβουν τον 18χρονο και έναν 33χρονο συνεργό του.

Ο 18χρονος ήταν αρχηγός και ο 33χρονος «τσιλιαδόρος»

Όπως προέκυψε από την έρευνα της  Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, οι δράστες  είχαν συστήσει τη συμμορία τον τελευταίο μήνα, έχοντας όπως λέει η Αστυνομία, διακριτούς ρόλους.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο  18χρονος είχε αρχηγικό ρόλο και με τη πρόφαση αναζήτησης τσιγάρου ή αναπτήρα, προσέγγιζε τα θύματα ενώ στη συνέχεια, με την απειλή μαχαιριού τα  λήστευε.

Ο συνεργός του, εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, ενώ όταν τα θύματα αντιστέκονταν, επενέβαινε προκειμένου να τους ασκήσει βία.

Κατασχέθηκε το μαχαίρι με το οποίο απειλούσαν τα θύματα

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν τα κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει από τους δύο πεζούς στο Μαρούσι  και  επεστράφησαν  στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ακόμη βρέθηκε και κατασχέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο ο 18χρονος Ρομά, απειλούσε τα θύματα για να παραδίδουν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Εκτιμάται ότι τα θύματα είναι δεκάδες

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν έξι  περιπτώσεις ληστειών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, καθώς πιστεύεται ότι είναι δεκάδες οι πολίτες που έπεσαν θύματα του διδύμου των ληστών σε εμπορικά κέντρα η Σταθμούς μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ κλπ.

Επισημαίνει ακόμη η Αστυνομία, ότι  ο 18χρονος έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για τα ίδια αδικήματα, ενώ είχε διαφύγει από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις