Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Το Survivor φτάνει στο ΕΣΡ: Καταγγελίες γονιών, παράνομα στοιχήματα και μια Ελλάδα “στα δύο”
LIFESTYLE

Το Survivor φτάνει στο ΕΣΡ: Καταγγελίες γονιών, παράνομα στοιχήματα και μια Ελλάδα “στα δύο”

Όταν ξεκίνησε η προβολή του Survivor, του σκληρού ριάλιτι επιβίωσης, κανείς δεν φανταζόταν πως όχι μόνο θα το παρακολουθούν φανατικά περίπου 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, αλλά πως θα πάρει τέτοιες διαστάσεις. Το απροσδόκητα επιτυχημένο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, έγινε θέμα συζήτησης στη Βουλή, την ώρα που η κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει για να κλείσει η αξιολόγηση. […]

survivor

Όταν ξεκίνησε η προβολή του Survivor, του σκληρού ριάλιτι επιβίωσης, κανείς δεν φανταζόταν πως όχι μόνο θα το παρακολουθούν φανατικά περίπου 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, αλλά πως θα πάρει τέτοιες διαστάσεις.

Το απροσδόκητα επιτυχημένο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, έγινε θέμα συζήτησης στη Βουλή, την ώρα που η κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει για να κλείσει η αξιολόγηση.

Φαίνεται όμως πως το τηλεπαιχνίδι που μπήκε αμέσως στην καθημερινότητα των Ελλήνων, είναι ύψιστης σημασίας, κυρίως για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται και επιβιώνουν οι παίκτες. Οι Έλληνες έχουν κοπεί στα δύο και δεν είναι λίγες οι φορές που τα social media κατακλύζονται από μίσος και δηλητήριο τόσο για «ανεπιθύμητους» παίκτες, όσο και για τους οπαδούς.

Ima

Μετά την καταγγελία του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, το Survivor θα φτάσει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως όλα δείχνουν. Ο βουλευτής, χαρακτήρισε «απάνθρωπες και ακραίες» τις συνθήκες διαβίωσης και ρώτησε, απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά, τι προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση που κινδυνεύσει ένας παίκτης. Εκτός αυτού, ζήτησε να μάθει αν είναι επιτρεπτό να προβάλλεται το παιχνίδι την ώρα που παρακολουθούν  τηλεόραση μικρά παιδιά, καλώντας το κανάλι να αλλάξει την ώρα προβολής.

Ακόμη, ο κ. Νικολόπουλος κατήγγειλε παράνομα στοιχήματα που στήνονται γύρω από το παιχνίδι τα οποία επηρεάζουν τη νόμιμη διεξαγωγή του στοιχήματος.

Βάσει του κανονισμού της Βουλής, ο υπουργός Ενημέρωσης Νίκος Παππάς είναι υποχρεωμένος να κοινοποιήσει στο ΕΣΡ τα ζητήματα που έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής κι εκείνο με τη σειρά του να εξετάσει την υπόθεση.

«Το Survivor είναι ένα χαμηλής αισθητικής και επιπέδου πρόγραμμα, που στόχο έχει να φυλακίσει οικειοθελώς σε μια ακτή 20 ανθρώπους και αφού τους υποσιτίσει συστηματικά και τους μετατρέψει σε πρωτόγονα πεινασμένα αγρίμια, να τους βάλει στη διαδικασία κανιβαλισμού της προσωπικότητάς τους, μέσω λοιδορίας, ρουφιανιάς και προδοσίας μεταξύ τους, με έπαθλο μια μερίδα φαγητού μετά από κάθε αγώνισμα! Ο αρχιδολοπλόκος-νικητής θα λάβει ως έπαθλο 100.000 ευρώ για το κατόρθωμά του να ξεπαστρέψει συναισθηματικώς, ψυχικώς και φυσικώς από το νησί όλους τους υπολοίπους υποσιτιζόμενους ανταγωνιστές του», είχε πει χαρακτηριστικά.

Σε περίπτωση που αλλάξει όμως η ώρα προβολής- μετά τις 23:00- η παραγωγή κινδυνεύει, καθώς έχει επενδύσει στο Survivor πάνω από 10 εκατ. Ευρώ.

survivormesa

Τα σχολεία εναντίον του ριάλιτι

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις από τα σχολεία, καθώς πολλά παιδιά ξενυχτούν για να μην χάσουν στιγμή από το Survivor. Χαρακτηριστική είναι η φράση του διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ηρακλείου μετά την πρωινή προσευχή: «Αύριο στις 9 το βράδυ όλοι στα κρεβάτια σας. Ο  Άγιος Δομίνικος έκλεισε και δεν δέχεται προσευχές». Αν και τα παιδιά βρήκαν αστεία την αντίδραση του διευθυντή τους, πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν, βλέποντας τα παιδιά τους να παρατούν  τα μαθήματα και να ξενυχτούν μπροστά στην τηλεόραση.

Από την άλλη πλευρά, σε ένα σχολείο την περασμένη εβδομάδα ο γυμναστής την ώρα της γυμναστικής χώρισε τους μαθητές του σε Διάσημους και Μαχητές!

Και η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης όμως, μαζί με γνωστές προσωπικότητες του πολιτιστικού χώρου, έχουν επιτεθεί σφόδρα στο ριάλιτι τις τελευταίες ημέρες.

Όπως και να έχει, το ΕΣΡ ήδη συζητά για το θέμα και αναμένονται αποφάσεις. Το κανάλι πάντως, θα κερδίσει πολλά εκατομμύρια από το απόλυτα αυτό εγχείρημα, όπως και η παραγωγή, και παρά τις σοβαρές διαστάσεις που πήρε το θέμα, οι Έλληνες δεν θα ξεκολλήσουν.

Το θέμα είναι, να διερευνηθεί αν πράγματι οι παίκτες κινδυνεύουν από προβλήματα υγείας, τραυματισμούς ή αν η ψυχολογία τους μπορεί να βγει αλώβητη από αυτή την απομόνωση.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις