Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Στουρνάρα για “αδικαιολόγητες” ενέργειες στην ΤτΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Στουρνάρα για “αδικαιολόγητες” ενέργειες στην ΤτΕ

Στο στόχαστρο έχει μπει το τελευταίο διάστημα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή προαγωγές και εκκαθαρίσεις διευθυντών και στελεχών της τράπεζας, οι οποίες χαρακτηρίζονται «αντιδεοντολογικές». Για την ακρίβεια, 46 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, εξαπέλυσαν επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα, για αδικαιολόγητες κινήσεις. Με επικεφαλής τον Σωκράτη Βαρδάκη, οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή,  υποστηρίζοντας […]

ÐáñÜäïóç ôçò åíäéÜìåóçò Ýêèåóçò ãéá ôç ÍïìéóìáôéêÞ ÐïëéôéêÞ, áðü ôïí äéïéêçôÞ ôçò ÔñÜðåæáò ôçò ÅëëÜäáò, ÃéÜííç ÓôïõñíÜñá, óôïí ðñüåäñïò ôçò ÂïõëÞò Íßêï Âïýôóç, ÐáñáóêåõÞ 4 Äåêåìâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Στο στόχαστρο έχει μπει το τελευταίο διάστημα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή προαγωγές και εκκαθαρίσεις διευθυντών και στελεχών της τράπεζας, οι οποίες χαρακτηρίζονται «αντιδεοντολογικές».

Για την ακρίβεια, 46 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, εξαπέλυσαν επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα, για αδικαιολόγητες κινήσεις. Με επικεφαλής τον Σωκράτη Βαρδάκη, οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή,  υποστηρίζοντας πως παρακάμπτεται ο εσωτερικός κανονισμός και το καταστατικό της ΤτΕ.

Πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για προαγωγή συνδικαλιστή με αποδοχές βαθμού υποδιευθυντή, που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του, δεν προβλέπεται από το καταστατικό της τράπεζας ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, αλλά και προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων, αποσπασμένου εκτός τράπεζας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό , χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης, την στιγμή που το καταστατικό προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «οι πρόσφατες αυτές εκκαθαρίσεις, τοποθετήσεις, μεταθέσεις, ακόμα και οι διορισμοί διευθυντών προαναγγέλθηκαν από το συνδικαλιστικό όργανο πριν αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα και την Διοίκηση της Τράπεζας και πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι προβλεπόμενες εγκύκλιοι»,

Μάλιστα καλούν τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, να τοποθετηθεί και να δώσει εντολή ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, με βάση πάντα όρους διαφάνειας και αξιοπρέπειας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις