Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τζανακόπουλος: “Η κυβέρνηση δίνει μεγάλο αγώνα. Ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ φταίνε.” (video)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τζανακόπουλος: “Η κυβέρνηση δίνει μεγάλο αγώνα. Ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ φταίνε.” (video)

Στον Τάκη Χατζή στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και κλήθηκε να σχολιάσει τις καθυστερήσεις στην επίτευξη συμφωνίας, με τον ίδιο να παραδέχεται πως είναι φυσικό ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει χάσει για την ώρα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. «Η ελληνική κυβέρνηση δίνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα. Πολλές φορές υπάρχουν […]

2fa3c98f9fdda3119717648b9455ca66_XL

Στον Τάκη Χατζή στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και κλήθηκε να σχολιάσει τις καθυστερήσεις στην επίτευξη συμφωνίας, με τον ίδιο να παραδέχεται πως είναι φυσικό ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει χάσει για την ώρα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

«Η ελληνική κυβέρνηση δίνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα. Πολλές φορές υπάρχουν καθυστερήσεις με προσχήματα κατά κύριο λόγο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

«Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις», απάντηση σε ερώτημα για το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση.
«Κάθε φορά που είμαστε κοντά, επειδή το ΔΝΤ έχει μια διαπραγματευτική τακτική να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις διότι θεωρεί ότι όσο ο χρόνος λιγοστεύει, τόσο μπαίνει στη γωνία ο αντισυμβαλλόμενος…».

«Ο πρωθυπουργός λέει ότι από τη στιγμή που τα μέτρα θα παρθούν για το 2019 και το 2020 και έρχονται σαν αντίδωρο για τη ρύθμιση του χρέους, δεν μπορούν να εφαρμοστούν αν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους».

«Δύο χρόνια μετά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μέτρα και αντίμετρα» συνέχισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχτηκε μάλιστα πως η κυβέρνηση έκανε πίσω και δέχτηκε νέα μέτρα ύψους 2%του ΑΕΠ για την περίοδο μετά το 2018. «Ναι μεν υποχώρηση όσον αφορά το δημοσιονομικό μείγμα αλλά και μία ρύθμιση για το ελληνικό χρέος…».

Για τις κακές εξελίξεις τις διαπραγμάτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έριξε τις ευθύνες στο ΔΝΤ και στον Σόιμπλε, υποστηρίζοντας πως και στο παρελθόν προσπαθούσαν να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Μάλιστα υπονόησε πως οι δανειστές προσπαθούν να υπονομεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Το ΔΝΤ δεν θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα, θέλει να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στο όριο».

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που δεν νιώθουν άνετα με την προσπάθεια που κάνουμε και με το να βγάλουμε εμείς τη χώρα από την επιτροπεία».

ΤΖ

«Μπορεί ο κ. Σόιμπλε να βρίσκει διάφορα προσχήματα για να καθυστερεί τη διαπραγμάτευση, μπορεί το ΔΝΤ να ανακαλύπτει διαφορές…».

«Τουλάχιστον είχαμε την τιμιότητα να πούμε ότι εμείς αυτό καταφέραμε, αυτή τη συμφωνία φέραμε και αυτή τη συμφωνία φέραμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

«Η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 αποτέλεσε για μας μια υποχώρηση αλλά με πολύ συγκεκριμένα κέρδη, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων» συνέχισε.

Για ακόμα μία φορά, πέταξε τα βέλη του στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καλώντας τον να μην πολιτικολογεί και να σέβεται την θεσμική του ιδιότητα, συγκρίνοντας την τακτική του με αυτή του Ντράγκι.

«Έχετε ακούσει τον κ. Ντράγκι να πολιτικολογεί;» αναρωτήθηκε.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κλήθηκε φυσικά να σχολιάσει και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κοινωνία αναμένει και θα κληθεί να αποφασίσει αν είναι πιο πετυχημένη αυτή η κυβέρνηση από τις κυβερνήσεις της καταστροφικής πενταετίας 2010-2014» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως είναι φυσικό να έχει υποστεί φθορές η αξιοπιστία της κυβέρνησης.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο αυτή τη στιγμή να γίνουν εκλογές. Δεν θα ήταν σωστό για την οικονομία, για τη χώρα, για τις κοινωνικές δυνάμεις» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «μια συμφωνία που θα είναι πολιτικά διαχειρίσιμη αλλά κυρίως κοινωνικά βιώσιμη».

Δείτε όλα όσα είπε αναλυτικά:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις