Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Βόμβα” Σταθάκη: “Οι διαπραγματεύσεις για τη ΔΕΗ θα κρατήσουν τουλάχιστον ως το φθινόπωρο”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Βόμβα” Σταθάκη: “Οι διαπραγματεύσεις για τη ΔΕΗ θα κρατήσουν τουλάχιστον ως το φθινόπωρο”

Να μείνουν ήσυχοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, δίνοντας τον λόγο του πως οι θέσεις εργασίας θα διασφαλιστούν. Ερωτώμενος για τις επιτυχίες της κυβέρνησης μέχρι τώρα, ο κ. Σταθάκης έμεινε σε τέσσερα βασικά σημεία. «Πρώτον, καταφέραμε να αποκλείσουμε τη συζήτηση για το σύνολο των μονάδων της ΔΕΗ. Δεύτερον, […]

stathakisο

Να μείνουν ήσυχοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, δίνοντας τον λόγο του πως οι θέσεις εργασίας θα διασφαλιστούν.

Ερωτώμενος για τις επιτυχίες της κυβέρνησης μέχρι τώρα, ο κ. Σταθάκης έμεινε σε τέσσερα βασικά σημεία.

«Πρώτον, καταφέραμε να αποκλείσουμε τη συζήτηση για το σύνολο των μονάδων της ΔΕΗ. Δεύτερον, πετύχαμε να αποκλείσουμε την ιδέα της αποκλειστικής συμμετοχής ιδιωτών. Τρίτον, δεν υπάρχει κάποια δέσμευση σχετικά με τη δομή του σχήματος, δηλαδή το ποιες μονάδες θα αφορά. Τέταρτον, στην πορεία των συζητήσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι το φθινόπωρο, θα συμμετέχει η κυβέρνηση, η ΔΕΗ και οι θεσμοί. Μέσα από τις συζητήσεις αυτές, που θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια, θα αποσαφηνιστεί ο τρόπος που θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου».

Αυτό ωστόσο που προκάλεσε «σοκ» είναι πως οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τη ΔΕΗ δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν σύντομα αλλά θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως το Φθινόπωρο!

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υπουργός είπε πως στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ «συμφωνούμε απόλυτα ότι η ΔΕΗ αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί τον βασικό πυλώνα του ενεργειακού συστήματος της χώρας και ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια αυτός ο συσσωρευμένος πλούτος να παραμείνει στα χέρια του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος».

«Αυτό, άλλωστε, αποτυπώθηκε το Σάββατο και στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο προσκήνιο μάλιστα έφερε και το σχέδιο της «μικρής» ΔΕΗ, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και προέβλεπε οριζόντια πώληση περίπου του ενός τρίτου της ΔΕΗ.

«Η ΝΔ επέλεξε να επαναφέρει τις θέσεις της πρόσφατα, και μάλιστα την ημέρα που εμείς διαπραγματευόμασταν στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς», είπε, επικρίνοντας την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις