Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Έγκυος 29 ετών έχασε τη ζωή της εξαιτίας της τραγικής αδιαφορίας των γιατρών
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Έγκυος 29 ετών έχασε τη ζωή της εξαιτίας της τραγικής αδιαφορίας των γιατρών

Σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε η πνευμονολόγος, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τον θάνατο μιας εικοσιεννιάχρονης εγκύου. Η άτυχη γυναίκα παρουσίαζε έντονο βήχα και ίωση και πήγε πέντε φορές σε νοσοκομείο του Αιγαίου μέσα σε τρεις ημέρες, χωρίς ωστόσο να την κρατήσουν παρά το γεγονός πως ήταν έγκυος. Η υπεύθυνη πνευμονολόγος ούτε καν […]

assets_LARGE_t_420_55277108

Σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε η πνευμονολόγος, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τον θάνατο μιας εικοσιεννιάχρονης εγκύου.

Η άτυχη γυναίκα παρουσίαζε έντονο βήχα και ίωση και πήγε πέντε φορές σε νοσοκομείο του Αιγαίου μέσα σε τρεις ημέρες, χωρίς ωστόσο να την κρατήσουν παρά το γεγονός πως ήταν έγκυος.

Η υπεύθυνη πνευμονολόγος ούτε καν την εξέτασε!

Έκρινε πως η 29χρονη δεν χρειαζόταν να νοσηλευτεί και αρκέστηκε στο να της δίνει μέσω τηλεφώνου οδηγίες για το πώς θα πάρει την αντιβίωση. Η νεαρή γυναίκα, εξέπνευσε την τελευταία φορά μέσα στο νοσοκομείο από πνευμονική εμβολή και δυστυχώς μαζί της χάθηκε και το έμβρυο των 6 εβδομάδων που κυοφορούσε.

Όλα ξεκίνησαν την πρώτη Κυριακή του Απρίλη το 2009 όπου η κοπέλα πήγε στα επείγοντα με πυρετό, πόνο στο στήθος και έντονο βήχα.

Ειδικευόμενος παθολόγος εξέτασε την έγκυο και ενημέρωσε την πνευμονολόγο που είπε στην γυναίκα να πάει σπίτι της και την επόμενη ημέρα να την επισκεφτεί. Το πρωί, η 29χρονη πήγε στο νοσοκομείο όπου βρήκε ξανά τον ειδικευόμενο που την έστειλε πάλι σπίτι με ήπια αντιβίωση, λέγοντας της να πάει ξανά την άλλη μέρα!

Η κατάσταση της εγκύου επιδεινώθηκε το βράδυ και νωρίς το πρωί που πήγε στο νοσοκομείο, ο παθολόγος την υπέβαλε σε εξετάσεις αίματος και ηλεκτροκαρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού που θα «περάσει» με φαρμακευτική αγωγή. Της είπε μάλιστα πως δεν είναι ανάγκη να την εξετάσει η πνευμονολόγος.

nosokomeio2-1000

Η γυναίκα έφυγε όμως το μεσημέρι πήγε ξανά με έντονους πόνους και υψηλό πυρετό, όπου ο παθολόγος της τοποθέτησε ορό και την οδήγησε στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας. Οι εξετάσεις έδειξαν πως πάσχει από οξεία αναπνευστική δυσχέρεια και άλγη» με την κατάσταση να δείχνει αρνητική.

Η πνευμονολόγος ενημερώθηκε τηλεφωνικά, αν και βρισκόταν στον χώρο του νοσοκομείου και δεν πήγε να την εξετάσει. Έδωσε μόνο οδηγίες για τοποθέτηση οξυγόνου και χορήγηση αντιφλεγμονώδους και αντιπυρετικής αγωγής, ενώ η 29χρόνη παρέμενε στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας.

Το απόγευμα η γιατρός αποφάσισε να επισκεφτεί την 29χρονη στον θάλαμο και χωρίς να δει τον ιατρικό της φάκελο-ιστορικό, συνταγογράφησε μια ήπια φαρμακευτική αγωγή και την έστειλε σπίτι της, για να «παραμείνει κλινήρης επί τριήμερο και να επανέλθει στο νοσοκομείο». Τα ξημερώματα η γυναίκα δεν μπορούσε ούτε να αναπνεύσει κι έσπευσε στο νοσοκομείο όπου της χορηγήθηκε οξυγόνο με ρινικό καθετήρα, όρος και αντιβιοτική αγωγή, ενώ τα λευκά αιμοσφαίρια είχαν νέα πτώση (2.500/μL) και είχε παρουσιάσει «μη αντιρροπούμενη βαριά μεταβολική οξέωση».

Η πνευμονολόγος που ενημερώθηκε τηλεφωνικά, πήγε να δει την κοπέλα για να διαπιστώσει ότι δεν υπήρχε πια στη ζωή.

Κι όλα αυτά, «τιμωρούνται» με δύο χρόνια με αναστολή και 370.000 ευρώ που υποχρεώθηκε από την  Διοικητική Δικαιοσύνη να καταβάλλει το νοσοκομείο στην οικογένεια που έχασε τον άνθρωπο της εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας κάποιων…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις