Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ζουράρις: Διαφωνώ με όλα τα μέτρα, μπορεί όμως και να τα ψηφίσω (video)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζουράρις: Διαφωνώ με όλα τα μέτρα, μπορεί όμως και να τα ψηφίσω (video)

Προβληματισμένος  εμφανίστηκε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, για τα νέα σκληρά μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές. Ο ίδιος δήλωσε το πρωί της Παρασκευής, πως διαφωνεί κάθετα με όλο το πακέτο, ενώ άφησε ανοιχτά όλα τα ενεχόμενα, ακόμη και αυτό της παραίτησης. Όπως τόνισε ο Κώστας Ζούραρις, κανένας δεν τον υποχρεώνει να δώσει […]

zouraris

Προβληματισμένος  εμφανίστηκε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, για τα νέα σκληρά μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές.

Ο ίδιος δήλωσε το πρωί της Παρασκευής, πως διαφωνεί κάθετα με όλο το πακέτο, ενώ άφησε ανοιχτά όλα τα ενεχόμενα, ακόμη και αυτό της παραίτησης.

Όπως τόνισε ο Κώστας Ζούραρις, κανένας δεν τον υποχρεώνει να δώσει τη θετική του ψήφο, αλλά είναι ο ίδιος που «ασκεί το αυτεξούσιο και το αυτεπίτακτο».
Θα δω τι θα ψηφίσω όταν έρθει η συμφωνία, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως με τα αντίμετρα να αμβλύνουμε την υποταγή.

Ο υφυπουργός πέταξε τα βέλη του και στον Πάνο Σκουρλέτη, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο τι θα έπρεπε να κάνει κάποιος που ναι μεν διαφωνεί με όσα συζητούνται για την ΔΕΗ, αλλά ψηφίζει τη συμφωνία.

«Αυτό που έλεγε ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης, “ραχούλες, ραχούλες”. Όταν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το ιππικό μετωπικά, παίρνεις τις ραχούλες και επομένως χρονοτριβείς», σχολίασε για τον κ. Σκουρλέτη.

Για τις περικοπές στις συντάξεις, ο κ. Ζούραρις είπε πως Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου έκαναν σαφές πως η μεγαλύτερη μείωση στις συντάξεις θα είναι έως 50 ευρώ.

«Χθες η Αχτσιόγλου μας είπε πράγματα που πρώτη φορά τα άκουγα, καθώς η διαπραγμάτευση είναι υπό εξέλιξη. Μας είπαν και για έκτακτο Εurogroup αρχές Μαΐου, όπου θα συζητηθεί η έναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα κατά του χρέους», πρόσθεσε.

Καλούμενος να απαντήσει στο αν τελικά η κυβέρνηση είναι αριστερή, ο υφυπουργός απάντησε πως «οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή των θέσεων όμως δεν είναι. Οι θέσεις του ΕΛΑΣ ήταν κερδίσουμε τους Γερμανούς, όμως οι Γερμανοί εκτελούσαν στην Καισαριανή και στο Βύρωνα».

Επιτέθηκε όμως και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για δήλωση του πως «οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να υφίστανται την παιδεία του Ζουράρι».

«Μα είναι δυνατόν να συγκρίνεται η παιδεία του Μητσοτάκη με την παιδεία του Ζουράρι; Η παιδεία του υπουργείου παιδείας, πρέπει να τείνει προς την παιδεία του Ζουράρι», σχολίασε.

Δείτε όσα είπε:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις